Мегз - между шивашката машина и обвинението за застрахователна измама


Мегз - между шивашката машина и обвинението за застрахователна измама
Снимка: Facebook

Последните дни дизайнерката Миглена Каканашева е в епицентъра на криминалната хроника, след като Района прокуратура - Пловдив повдигна обвинение срещу нея за това, че през месец септември миналата година, като подбудител, в съучастие с приятеля си Румен Рончев и братовчед си Антон Лесов, е извършила застрахователна измама.

Родената в Раковски скандална дизайнерка склонила двамата мъже противозаконно да присвоят чужда движима вещ (джипът й марка Mercedes), оценен на стойност от почти 100 000 лв. Драмата се разиграла в пловдивския квартал "Кючук Париж", където братовчедът паркирал автомобила на Мегз, а след това го обявил за откраднат. Според прокуратурата, това не е вярно, като се е целяло да се предизвика застрахователна измама и да се приберат парите от автомобила.

Къде обаче се разминават фактите?

Мегз, която е известна със своите безкрайни поредици от драматични истории в социалните мрежи, беше много обрана миналата година, когато сподели новината за откраднатото й возило. Медиите разтръбиха кражбата едва в началото на октомври, а дизайнерката коментира случая пред в. "Телеграф" с лаконичните думи: "Откраднаха я. Нямам идея как се случи, дори не мога да коментирам. Имам забрана от полицията и не мога да говоря. Вече има няколко версии, по които тепърва ще се работи, ще се предприеме всичко необходимо".

След това случаят потъна в забрава, а дизайнерката, по-малко от месец след това, шумно рекламира новата си зимна колекция дрехи.

В съда Каканашева се появи видимо преобразена и придружена от адвокатката си, изслуша решението на съда, с което й бе наложено пускане под гаранция срещу сумата от 10 000 лв.

Не така спокойно протече решението за приятеля й, транспортният бос Румен Рончев. Той остана за постоянно в ареста, а за самото съдебно заседание беше доведен с белезници.

"Аз коли не крада. Аз си купувам колите. Гадното е, че в момента на задържането ми, тя (Миглена Каканашева - бел.ред) се възползва и прехвърли дялове от мои две фирми към нейната фирма" - заяви възмутен Рончев.

Думите му обаче отново будят съмнение, защото 6 дни по-рано, отново в официалния си Instagram профил, Каканашева пише: "Преди около 2 месеца мъжът ми ме покани да управлявам бизнеса му заедно с него. Някой друг път ще ви разказвам колко трудно решение беше това. Сега искам да уточня, че от около 8-9 месеца живея интензивно с проблемите на транспортния бизнес в България. А от 2 месеца отделям почти цялото си време там".

Съпругата на Рончев пък безмилостно обвини Каканашева пред репортери, че е бивша негова любовница и се опитва да присвои 51% от дяловете във фирмата им. Тя определени случая с колата като "схема".

В крайна сметка джипът е открит в двора на братовчеда на Мегз, освободен срещу "подписка", а Рончев остана в килията си.

Скандалната история въобще не беше спомената от дизайнерката, която все пак качи стори, в което разказва за предстоящата си бална колекция, която щяла да бъде вдъхновена от рокли в зелено и синьо.

Явно дизайнерката не е сметнала за нужно да занимава аудиторията си с драмите й в съда, нито да дава обяснение на 160 хилядите си последователи какво се случва в личния й живот.

Месеци по-рано пък Каканашева съобщи, че прави опити да стане майка, след което възмути цялата онлайн общност, като за Хелоуин качи снимка на обезглавена кукла. Каквато и да е истината, едно е ясно – Каканашева умее да си служи с ПР-а по всичките му направления, а статусите й за кариерата й в транспортния бизнес (дни преди скандалното й явяване пред съда), говорят, че Мегз със сигурност има още какво да покаже на феновете си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама