Мишел Обама - главнокомандващата майка, която ще запомнят всички


Мишел Обама - главнокомандващата майка, която ще запомнят всички
Снимка: Getty Images / Guliver

Когато преди 8 г. Мишел Обама влезе в Белия дом обяви, че ще бъде "главнокомандваща майка", но се превърна в най-популярната жена в САЩ.

Рейтингът й често съперничеше на този на съпруга й Барак Обама. Американците я заобичаха заради харизмата й, защото винаги говори със сърцето си и защото се интересува от ежедневието им, пише БНТ.

Мишел Обама, която вчера отпразнува 53-и рожден ден, стана пламенна защитничка на здравословния живот. Тя направи това, което никоя първа дама преди нея не би дръзнала да стори - създаде био градинка на моравата в Белия дом. Поде кампанията "Да се пораздвижим", с която обиколи страната и успя да промени менюто в много училища.

Мишел Обама не се притесняваше да върти обръч пред камерите или да прави лицеви опори. Тя разруши много стереотипи и премахна много предразсъдъци.

"След толкова много битки, триумфи и моменти на изпитания, аз лично видях, че да си президент не те променя като човек, а разкрива кой си", казва тя.

Твърдението важи и за първата дама. За 8 г. Мишел Обама показа, че притежава огромна вътрешна сила, сърдечност и чувство за хумор.

"Нашият девиз е: Когато те паднат ниско, ние се извисяваме", казва тя.

Мишел Обама е от скромно семейство от Чикаго, но с дипломи от "Принстън" и "Харвард". Преди да последва съпруга си Барак Обама в Белия дом, е работила като юрист. В тихата позиция на съпруга на президента тя никога не остана незабелязана. Посрещаше гостите с широка усмивка, раздаваше прегръдки, пееше и се забавляваше.

Мишел премахна и модните клишета за първите дами, наложи свой стил в облеклото и с годините стана модна икона. Остана вярна на себе си и в последната реч като първа дама - с призива си към младите:

"Не се страхувайте. Бъдете целеустремени, решителни, обнадеждени. Стремете се към добро образование и го използвайте, за да изграждате страната по достоен начин. Знайте, че САЩ принадлежат на вас" 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама