Почина създателят на Playboy Хю Хефнър


Почина създателят на Playboy Хю Хефнър
Снимка: Getty Images

Хю Хефнър, основателят на американското списание за мъже Playboy, е починал днес на 91 години. Новината бе обявена преди минути на страницата на изданието в Twitter.

"Американската икона и основател на Playboy Хю М. Хефнър почина днес. Той бе на 91 години", съобщиха от екипа му, като под информацията бе поместена и снимка на Хефнър с негов цитат, гласящ "Животът е твърде кратък, за да изживяваш чужда мечта".

"Баща ми живя изключителен и силно въздействащ живот като медиен и културен пионер и водещ глас зад някои от най-значимите социални и културни движения на нашето време в защита на свободата на словото, гражданските права и сексуалната свобода", заяви пред сп. People и сина му Купър Хефнър, който заема поста главен творчески директор на Playboy през последните години.

Хю Хефнър е роден на 9 април 1926 г. в Чикаго. След военната си служба завършва психология в Университета в Илинойс. Идеята му за създаването на списание Playboy се ражда още в студентските му години.

Еротичното сп. Playboy е едно от най-популярните в цял свят. Първият брой излиза в тираж от 51 000 през декември 1953 година с Мерилин Монро на корицата. Това, което го издига на върха като една от най-разпознаваемите американски марки още през първите години на издаването, е смелостта да говори открито за сексуалната свобода, но междувременно и да окуражава интелигентния диалог между представители от различни социални, философски и религиозни сфери.

Освен това дълги години списанието е арена за изява и на едни от най-известните и емблематични писатели в историята като Рей Бредбъри, Артър Кларк, Хънтър Томпсън, Иън Флеминг, Габриел Гарсия Маркес, Кърт Вонегът, Харуки Мураками и много други.

Днес Playboy се печата в над 30 страни от Европа, Азия, Северна и Южна Америка и Африка.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама