Принц Хари проговори за загубата на майка си


Принц Хари проговори за загубата на майка си
Снимка: Getty Images/Guliver

Принц Хари сподели за психическите проблеми, които е имал след смъртта на майка си, принцеса Даяна, през 1997, когато е бил едва на 12 години. 

Загубата на майка му се е отразила на всички аспекти от живота му, включително на психическото му здраве. 

"Да изгубя майка си на 12 и да затворя всичките си емоции за последните 20 години имаше сериозен ефект не само върху личния ми живот, но също така върху работата ми. Моят начин да се справя беше да заровя главата си в пясъка, отказвайки да мисля за майка си, тъй като как би ми помогнало това?", каза Хари в интервю за Mad World.

Хари сподели, че неговото емоционално затваряне и напрежението да скърби публично са му причинили много проблеми, когато е бил на 20, като 2 години се е чувствал в "пълен хаос". "Просто не знаех какво не е наред с мен."

Той решил да игнорира тъгата си и вместо това да се впусне в живот, изпъленен със забавления и приключения.

"Мислех, че да скърбя само ще ме направи тъжен, а няма да я върне. Затова реших да не позволявам емоциите ми да излизат наяве. Бях типичният 20, 25, 28-годишен младеж, който обикаляше света и мислеше, че животът е прекрасен, че всичко е наред. След това започнах да разговарям с някои хора и изведнъж всичката тази мъка, която бях потиснал, прсто започна да излиза и осъзнах, че има да се справям с много неща. Бяха 20 години, в които не мислех за нея, и 2 години в пълен хаос."

Той призна, че най-после е потърсил помощта на терапевт, когато е бил на 28, благодарение на голямата подкрепа на брат си принц Уилям. Хари също така е ходил на бокс, за да се справи с тревожността си, тъй като е бил на "ръба да удари някого".

Това не е първият път, когато Хари споделя колко е важно психическото здраве. Той е основател на фондацията Heads Together заедно с брат си и съпругата му Кейт Мидълтън. 

"Психическото здраве беше невероятно табу. Ако си бил неспокоен, е защото си бил слаб. Ако не си можел да се справиш с нещата, с които те сблъсква живота, е защото си бил слаб. Успешните, силните хора не страдат от такова нещо, нали? Но разбира се, ние всички се сблъскваме с подобни проблеми. Просто много малко от нас говорят за това", каза наскоро Хари в реч.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама