Тервел Пулев става доброволец в битката с коронавируса


Тервел Пулев става доброволец в битката с коронавируса
Снимка: БГНЕС

Трикратният европейски медалист по бокс, както и медалист от Олимпийските игри в Лондон -  Тервел Пулев се присъединява от днес към екипа доброволци в УМБАЛ "Софиямед".

Боксовият ни шампион ще помага в отделението по "Спешна помощ" на Университетска болница "Софиямед", като участва в дейностите по транспорт на пациенти, санитарно-хигиенни мероприятия и всичко останало, от което екипа и пациентите имат нужда.

"Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота", коментира Пулев.

В звеното, цялото лечебно заведение и университетски медицински комплекс се спазват всички разпоредби на Националния щаб за борба с коронавирус, Министерство на здравеопазването и Столична регионална инспекция, гарантиращи безопасността за провеждане на диагностика и лечение на пациентите. Тервел Пулев ще се включи именно в дейностите по дезинфекция на помещенията, разделяне на пациентопотока и транспортирането на пациенти в лечебното заведение под надзора на екипа на "Спешно отделение" и лично на неговия началник д-р Иван Христов.

За мотивацията си Пулев споделя, че е продиктувана основно от факта, че той и семейството му неколкократно са се лекували в медицинския комплекс.

При нужда, към доброволческата дейност в "Спешно отделение" болницата към Тервел Пулев е заявил желание да се присъедини и претендента за световна титла в тежка категория на IBF и негов брат - Кубрат Пулев.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама