В дома на Гери Малкоданска (снимки)


В дома на Гери Малкоданска (снимки)
Снимка: Facebok

Домът на синоптичката Гери Малкоданска и любимия й Алекс Ковачев се отличава с модерен дизайн и дискретен лукс.

"Кодовото име на апартамента е "Пясъчникът" – шегува се Алекс Ковачев, съосновател на интериорно студио IDEA пред сп. Eva. "За разлика от проектите ми за други клиенти, тук няма ясно видима история в дизайна. Това беше в общи линии мястото, където пробваш различни неща, играеш си като малко дете, което може да прави каквото си иска."

Така утвърденият не само у нас, но и в чужбина дизайнер (правил е интериори на домове и на обществени места във Великобритания, Германия, САЩ, на частни самолети и яхти) ще представи като шега работата си в дома, в който перфектно са балансирани цветове и текстури, светлина и приглушеност, лукс и комфорт. От опушения паркет в хола, чийто цвят никога няма да се повтори, до експресивното пространство в антрето, вдъхновено от работата на архитекта Акиле Салвани, от мекия мокет в спалнята и копринените тапети, които отразяват светлината по различен начин в отделните часове на деня, до съчетаването им с осветителните тела на Том Диксън и "таблата" на леглото в специално поръчан текстил на Dedar с азиатски мотиви – накъдето и да погледне човек, ще разбере, че тази "детска игра" може да бъде играна само от блестящ професионалист.

снимка: Минко Минев, Микаел Стефанов

"Домът ни е пълен с неща, които и двамата много обичаме – казва Гери. – Като скулптурата на художника Радо Киров в коридора, книгите, снимките, които разказват за местата, където сме пътували заедно. Стараем се всяко нещо да говори за парченца от нашия живот и когато човек влезе, да се чувства не само уютно, но и да може да прочете нещо от нашата история чрез интериора ни."

ПОВЕЧЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама