Актьори, направили безумни неща, за да изиграят перфектната роля


Актьори, направили безумни неща, за да изиграят перфектната роля
Снимка: Getty Images/Guliver

Всяка главна роля в голям холивудски филм е огромна отговорност и изисква истински талант. И някои актьори приемат толкова сериозно страстта си към занаята, че наистина се превръщат в своите герои. И макар че сме шокирани от драстичните мерки, които изисква едно подобно преобразяване и вникване в ролята, не можем да отречем, че тази жертва обикновено се изплаща, предлагайки ни страхотен филм и невероятна актьорска игра. Ето за какво говорим.

Ан Хатауей живеела на паста от овесени ядки

В музикалния филм от 2012, „Клетниците”, Ан Хатауей влиза в ролята на Фантин, беден заводски работник. За да се подготви за ролята, актрисата трябвало да свали 24 килограма. Тя направила това, спазвайки строга диета – месеци наред живеела на няколко лъжици овесена каша на ден.

Киану Рийвс живеел на улицата

За филма, заснет през 1997, „Адвокатът на дявола“, Рийвс трябвало да играе ролята на бездомник, който печели голяма печалба от лотарията на САЩ. И за да се подготви за това, актьорът наистина става бездомен. В крайна сметка той разкри за това уникално преживяване, казвайки: „Първата нощ, в която си легнах, беше ужасяваща, защото чувах хората да крещят в съня ми.“

Леонардо ди Каприо ял суров черен дроб на бизон

В една от сцените на филма от 2015, „Завръщането”, Леонардо ди Каприо изял суров черен дроб на бизон на екрана. Актьорът призна, че реквизитният отдел е изградил изкуствен дроб на бизон от желе, но вместо това той избрал да яде истински, защото се страхувал, че фалшивият може да не изглежда истински.

Натали Портман тренирала балет по 8 часа на ден

Ролята, която донесе на Натали Портман Оскар за най-добра актриса, изисквала сериозна отдаденост и упорита работа. Актрисата разкрива, че е отслабнала с над 10 килограма, за да изиграе главната роля в трилъра „Черният лебед”. По-късно споделила: „Никога не съм тренирала толкова много –5 до 8 часа балет, истинско предизвикателство.”

Брад Пит нарочно си счупил зъбите

Точно както показва заглавието му, филмът от 1999 , „Боен клуб”, включвал много агресивни сцени. И за да се подготви за ролята си, Брад Пит посетил зъболекаря си, молейки го да отреже парчета от предните зъби, за да изглежда истински ролята.

Аштън Къчър ядял само плодове

Къчър изобрази Стив Джобс в биографичния филм „Джобс” от 2013 г. И тъй като е известно, че съоснователят на Apple понякога експериментирал със строги диети, на плодовете, актьорът решил да приложи този метод реално.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама