Ангелина Ангелова: "Външността е преходна, образованието помага за цял живот"


Ангелина Ангелова: "Външността е преходна, образованието помага за цял живот"
Снимка: Actualno.com

Ангелина Ангелова е един слънчев пример за успял млад човек в България. Винаги усмихната, целеустремена и уверена във всичко, с което се занимава. Работила е като репортер и редактор в телевизионното предаване „Нека говорят“ по bTV. Най-успешните й репортажи са подготвяни съвместно с Discovery Channel и телевизия „Ал Джазира“. Има десетки статии, които сме чели в издания като L`europeo, 168 часа и Егоист.

От известно време насам Ангелина Ангелова заема поста админстративен директор на благотворителното сдружение “Маринела” и директор ПР и комуникации на най-големия туристически холдинг “Виктория груп”. Това ново начинание е една златна възможност да помага на различни добри каузи у нас. Най-важната мисия на сдружението е да накара младото поколение да се замисли за целите, мечтите и развитието си. Да разгърне таланта си, да ги подтикне да следват пътя към мечтаната професия и да не се страхуват да се развиват като личности.

Опиши се с 3 думи.

Емоционална, директна и отговорна.

Каква искаше да станеш като малка?

Адвокат.

А стана?

Педагог, журналист, писател, благотворител и PR.

Дълги години си работила като журналист, а сега си ПР на Victoria Group Hotels & Resorts. Кои са нещата, които най-много ти харесват в тази професия?

Всеки ден е различен, понякога аз и екипът ми работим под доста голямо напрежение, Victoria Group е най-големият туристически холдинг и непрестанно имаме различни кампании, събитийният ни календар е пълен и непрекъснато срещам нови хора. За мен това е най-ценното в тази позиция - новата информация и контактите. Разбира се, най-много съм щастлива от успешните резултати.



А кои са предизвикателствата, с които се сблъскваш?

Всеки нов проект е предизвикателство. Съвсем скоро мина официалното откриване на църковен храм, чийто основни ктитори са семейство Арабаджиеви, предстоят и две големи новогодишни партита с гости световни звезди.

Наскоро в хотел Маринела се проведе Седмица на модата в София. Как се организира такова мащабно събитие?


Подготовката отне близо 3 месеца и се лиших от лятната си ваканция, но определено си струваше. Наложи ми се да започна да разбирам от строеж на сцена, осветление, озвучаване, посрещахме световни звезди, на събитието в четирите дни преминаха повече от 2000 човека. Това е най-големият моден форум в България и този мащаб крие риск за много грешки, които могат да се избегнат единствено с прецизност и професионализъм.

Ти самата имаш ли си любими дизайнери, на които се доверяваш за визията си?

Харесвам много прекрасната София Борисова, Карам Дая, който е един изключително талантлив дизайнер и ме облече в рокля от истински метал в едната от вечерите на Sofia Fashion Week, станах фен и на Сакен - един от най-успешните казахстански дизайнери, който бе наш гост и представи новата си колекция в третата екслузивна вечер от Sofia Fashion Week.

Какво най-много харесваш в себе си?

Че съм силно амбициозна, но не на всяка цена.

А какво би променила?

На моменти съм прекалено емоционална, а в бизнеса емоцията пречи. Работя върху това в момента.

3 неща, които обожаваш да правиш?

Да прекарвам време със сина си, да пътувам (дори по работа) и да чета.

Кои са малките ти женски тайни, с които поддържаш фигурата и красотата си?

Три пъти в седмицата ставам с час по-рано, за да тренирам у дома. Грижа се за кожата си с различна козметика, за косата си се доверявам на моя близък приятел коафьорът Борислав Сапунджиев. Той я кара да расте наистина бързо и да блести :)



Ти имаш син, на какво искаш да го научиш?

Да не се страхува от неизвестното, да говори истината, да спазва думата си и да бъде добър човек.

Директор си на сдружение „Маринела”, което се занимава с благотворителност. Кое е последното добро дело, което направихте?


От почти година работим с младежи от съюза на глухите в България и вчера бяхме заедно в хотела да заснемат видео за участие в световен конкурс за красота за хора с увреден слух в Париж. Помогнахме им в подготовката и не мога да сравня с нищо вълнението и благодарността, които видях в очите им. Тук е моментът да изкажа и моята лична благодарност към Маринела Арабаджиева, с която вече година работим по различни проекти, свързани с благотворителност. Аз съм директор на нейната благотворителна организация и съм силно респектирана към щедростта и доверието, които тя сърдечно ми гласува.

Какво може да стори всеки от нас, за да помага?

Да се стреми да не бъде егоист. Да не се присещаме за хората в нужда единствено около празници, когато тръгнат благотворителни кампании по телевизиите. Истината е, че не всичко опира до пари, дори напротив - отношението, правилният подход и адекватността са ключови в “помощта”

Една жена трябва...

... да бъде преди всичко женствена, работлива, амбициозна, грижовна и справедлива

Един съвет от мен за по-младите дами, които ще прочетат моето интервю - момичета, не жалете сили и търпение и инвестирайте време в своето образование! Външността е преходна, а това, което добиете като знания и опит от образованието ще ви помага през целия ви живот!

Какъв е твоят свят?

Строя света си от близо десет години и с всеки изминал ден съм все по-щастлива с резултатите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама