Ар Кели е заплашен със 100 години затвор


Ар Кели е заплашен със 100 години затвор
Снимка: Getty Images

Певецът Ар Кели беше признат за виновен по всички девет обвинения в рекет и сексуално насилие и трафик. Поредното дело от процеса срещу R&B звездата се състоя в понеделник. Той е обвинен, че в продължение на четвърт век е използвал славата си, за да привлича жени и непълнолетни момичета, които изнасилвал и с които се гаврил.

Съдебните заседатели коментираха над 9 часа каква присъда заслужава певецът. Седемте мъже и петте жени сред заседателите категорично осъдиха певеца. Той е заплашен до 100 години затвор - 20 години за рекет, 10 за всяка от присъдите за трафик на секс. Очаква се окончателната присъда да бъде произнесена на 4 май 2022 г.

Съдебните заседатели започнаха обсъждане на присъдата още в петък, когато приключиха финалните пледоарии на прокурорите и на защитниците по делото. Според прокуратурата 54-годишният Робърт Силвестър Кели е управлявал престъпна група в Чикаго в продължение на почти три десетилетия и е ръководил използването на момичета и момчета за сексуално насилие. Повечето от жертвите са били непълнолетни и певецът ги е подлагал на извратени и садистични капризи.

Някои ключови твърдения от процеса включват: нападение над непълнолетни жертви и умишленото им заразяване с полово предавани болести, принуждаване на момичета да правят аборт, удряне, побой и задушаване на жертвите по време на сексуален акт, записване на видео на сексуални актове с непълнолетни и деца - порнография, подлагане на жертвите на наказания - побой, заключване в стаи без достъп до храна, вода, светлина и без баня, заплаха за убийство на жертвите и техните семейства.

Певецът отрече всички обвинения. Кели остана в ареста, след като съдът в Ню Йорк му отказа да го пусне под гаранция през октомври 2019 г.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама