Арета Франклин е тежко болна


Арета Франклин е тежко болна
Снимка: Getty Images/Guliver

Легендарната певица Арета Франклин е тежко болна, съобщи източник, близък до семейството й.

Наричана от всички "Кралицата на соул музиката", 76-годишната изпълнителка, известна с хитове като "Respect" и "I Say a Little Prayer", е "много болна в Детройт", пише Роджър Фридман в сайта си Showbizz 411.

"Говорих със семейството й. Тя призовава за вашите молитви в този момент", пише журналистът. Той също така каза, че е помолен да не съобщава подробности за болестта й.

Франклин, която беше диагностицирана с рак на панкреаса през 2010 г., за последен път пя през ноември 2017 г. за фондацията за СПИН на Елтън Джон в Ню Йорк. Нейното последно публично появяване се състоя във Филаделфия през август 2017 година.

"Това беше чудотворно шоу, имайки предвид, че Арета вече се бореше с изтощението и дехидратацията", пише Фридман, описвайки представянето й във Филаделфия.

През цялата си продължителна кариера певицата е спечелила 18 награди "Грами", включително и една за цялостно творчество.

През 1987 г. тя стана първата жена, включена в Залата на славата на рокендрола.

През 2005 г. Франклин е наградена с президентския Медал на свободата - най-високата награда за американски гражданин - от тогавашния президент Джордж У. Буш.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама