Азис: Искам да гледат на мен като равен


Азис: Искам да гледат на мен като равен
Снимка: Facebook

"Хетеро, бях ужасен гей, с тази провокация. Успях да израсна и без да бъда ужасен гей – исках да видят таланта ми, да ме чуят и ме чуха." Това заяви по-известният като Азис певец Васил Боянов на въпрос на Нова телевизия "Гей или хетеро" от интервю, в което коментира темата за различията в обществото – за всички видове различия. Певецът изрази своята визия с новата си песен "Мотел", където се преплитат образите на скинар, който всъщност е циганин, на араби, които всъщност не са.

"Трябва да заменим думата "толерантност” с "търпимост". Ясно е, че не можем да живеем заедно, но нека поне се търпим", каза Азис. И сподели, че го е яд, дори изпитва злоба заради всичко, което се случи и заради страха в Европа. "Европа не приема мюсюлманите, страх я е и никой не може да я вини. Бих искал да гледат на мен като на равен", пожела си певецът, който разказа, че в Европа го гледат с подозрение заради цвета на кожата му. "Искам и моля за търпимост", добави той и уточни, че можем да се научим на търпимост.

"Преди десетина години беше страхът от СПИН, въпреки че по статистика повече хетеросексуални са болни, а не гей. Сега са арабите, но вярвам, че и този страх ще отмине", смята певецът.

"Против съм отнемането на личността, на "аз"-ът", заяви Азис, коментирайки традицията да се носи бурка в мюсюлманското общество.

"Имам нужда от хора, които да разбират музиката ми и посланията в нея. Не вярвам, че някой може от днес за утре да хареса някого", подчерта Азис. И уточни, че вярва в идеята, че трябва да приемаме различните.

"Ставам в 5:30 или 6:00 сутринта, защото си лягам в 22:00 часа. Не ходя по клубове – вечерям и си лягам, сподели още Азис. Той каза, че след песента "Сен Тропе" се е замислил докога може да продължава с показването на "голото си дупе". Засрамих се, че съм прекалено гол – вече бях остарял, заяви той и обяви, че ще каже на дъщеря си, че в това да си гол няма нищо хубаво.

Ако снимаш гола корица, в Америка е едно, в България – друго. У нас пак си гладна, жадна, а навън носи други дивиденти, посочи Азис. Мадона какво правеше в началото - беше на сцена с булчинска рокля върху главата и ѝ се виждаше всичко, но сега пише детски книги и всички аплодират, даде пример Азис. Той разказа, че дъщеря му е фен на Кейти Пери и Ариана Гранде, а за да разбера детето му неговата ранна кариера, е поръчал постер на Пери със сутиен и казал на дъщеря му, че той е излизал в подобен вид много преди нея. След това показал принтскрийн на пост в Twitter на самата Кейти Пери, която споделила негова песен. Не познавам Кейти Пети, но тя ме познава", пошегувал се тогава Азис.

Азис разказа и, че когато бил малък, майка му го водела по всякакви конкурси, но го обличала с бял пуловер – уж за да прилича повече на бял, но ефектът бил, че приличал на негър, по негови думи. И уточни, че най-много се вбесява, когато някой коментира, че "не слуша такава музика", но едикое си парче от "тази музика" му харесва.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама