Бащата на Джоли гневен на Крус и Бардем


Бащата на Джоли гневен на  Крус и Бардем
Снимка: Getty Images/Guliver

Актьорът Джон Войт обвини Пенелопе Крус и съпруга й Хавиер Бардем, че "насърчават антисемитизма", след като подписаха отворено писмо, в което осъждат "геноцида" срещу палестинците, извършван от израелското правителство, съобщава британският в. "Индипендънт".

Двойката подписа заедно с някои от най-големите имена в испанския шоубизнес писмо, призоваващо за по-силен отговор на ЕС за спиране на военната операция на Израел в ивицата Газа. В писмото се казваше, че Израел "унижава, задържа и стъпква правата на палестинското население навсякъде в Западния бряг всеки ден, причинявайки много жертви" и разрушавайки домове, "докато международната общност не прави нищо".

След като получиха множество критики и бяха наречени "антисемити", Крус и Бардем публикуваха един ден по-късно обяснение, в което заявяват, че "единственото им желание и намерение", подписвайки писмото, било да насърчат "мира както в Израел, така и в Газа".

Но Войт, който е баща на Анджелина Джоли, не е доволен от коментарите им. Актьорът, който е поддръжник на Израел, реши да напише остро отворено писмо в отговор на испанското актьорско семейство, публикувано от сп. "Варайъти".

"Казвам се Джон Войт и съм повече от гневен. Покрусен съм, че хора като Пенелопе Крус и Хавиер Бардем могат да насърчават антисемитизма в цял свят и не съзнават щетите, които причиниха", се казва в писмото.

"Те явно не знаят цялата история около раждането на Израел, когато през 1948 г. еврейският народ получи от ООН част от земята, която първоначално беше определена за тях през 1921 г., а палестинците получиха останалата половина. Арабите отхвърлиха предложението, а евреите приеха, само за да бъдат атакувани от пет обграждащи ги арабски страни, решени да ги запратят в морето", допълва актьорът.

Той твърди, че след години на война с палестинския народ Израел му дал ивицата Газа като жест за мир. "Какъв беше отговорът? Палестинците избраха Хамас, терористична организация, и незабавно започнаха да изстрелват хиляди ракети срещу Израел", отбелязва Войт.

"Вие забравихте как започна тази война. Нали Хамас отвлече и уби трима тийнейджъри заради самото убийство и празнува след убийството? Каква пародия на правосъдие", възмущава се актьорът. Той завършва писмото си с призив към известните хора в шоубизнеса да променят позицията си срещу израелската армия.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама