Белослава: Не харесвам еднодневки, изплюти от някой формат


Белослава: Не харесвам еднодневки, изплюти от някой формат

"Не харесвам лансирането на гръмки еднодневки, изплюти от някой формат", каза Белослава в последното издание на "Медиите ON AIR” по Bulgaria ON AIR. Певицата разказа в интервю пред Доника Ризова за новия си албум, предстоящия й концерт и вътрешния си бунт срещу комерсиализма и посоката на българската култура.

Четири години след появата на албума „Когато има защо“ изглежда има и защо да се случи следващия по ред?

Важно е да има защо човек да се обажда на близките си, да говори, дори да се появява пред медиите. Излишно е да запълваме медийното пространството с битови въпроси. Съзерцанието към живота изисква хигиена, която трябва да се спазва. Всичко, случило се през тези четири години, е като книга вътре в самия албум, защото песните са част от историите, които са се случили в живота ми.

Текстовете са твои, но кой друг още стои зад проекта?

С Живко Петров работим заедно вече над 18 г., само с поглед се разбираме това ли е песента или рефрена. Китаристът Антони Рикев е друг наш съмишленик. Ще имам реге дует с Пламен Зафиров - Зафая, любовен дует с Графа, като за първи път ще се появим заедно с него на сцена, а преди концерта песента ни ще излезе като сингъл. С нас ще бъде и Елена Кукорска, тя е част от песента „Красотата“. Трудно е в България музиката да се случва, но когато това е твоят живот, го живееш и си заслужава.

Медии ви обвиниха във взаимстване от фотографии на известен артист за видеото „Красотата“. Как прие тази сутиация?

Радвам се, че обърнаха внимание на този артист. Въпросният фотограф Рен Ханг бе вдъхновение за моята режисьорка Неда Морфова. Искахме да съживим фотографиите му, без да крием, че сме го направили чрез хореография. Ако в изкуството те вдъхновява нещо, то трябва да бъде използвано. Това за мен не е критика, а повод за радост, че се разбра кой е Рен Ханг.

В интервю през 2012 г. казваш: „Моята революция е в това, че не харесвам новодошлите модели на подражание, които се лансират. Това е моят бунт, визирам медийни звезди – еднодневки, и предавания, които толерират чалгата като модел на подражание.“ Защо медиите го правят според теб?

Защото е лесно смилаемо. Всеки народ, не само българският, обича кръв и зрелище, голота и скандал. Тези неща се продават по-лесно, сравнено с издание като в. „Култура“ например. Не ми харесва, че от страна на медиите се чува: „Това се търси“. Търси се това, което се предлага, ще кажа аз. Не харесвам лансирането на гръмки еднодневки, изплюти от някой формат. Започне ли да се говори и пише за тях, децата ни мислят, че тези личности следва да бъдат модел на подражание. Често давам за пример актрисата Мария Кавърджикова – тя е нашият модел за подражание, но колко често я виждаме по телевизията? По нея няма дрънкулки и не е на дневен ред - това е тенденция в световен мащаб.

Kазваш звездите едноднвки, а животът не е еднодневен...

Животът е много голяма отговорност. Трябва да знаеш какво си оставил през годините и какво ти предстои. И обръщайки се назад, да виждаш един стабилен път, който си осмислил, сънувал и бленувал, да знаеш, че това е твоят живот. Не може днес да си бил един, утре втори, вдруги ден трети. Медиите трябва да пледират от трибуните, да изискват ниво, което да възпитава нашите деца.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама