Били Айлиш издава еко албум без отпечатък върху околната среда


Били Айлиш издава еко албум без отпечатък върху околната среда
Снимка: Getty Images

22-годишната Били Айлиш не спира да учудва феновете си. Последното ѝ оригинално решение е как да сведе до минимум въздействието върху околната среда, изкарвайки нов албум. Тя е решила виниловите копия, които впрочем преживяват истински апогей във Великобритания, ще бъдат пресовани на рециклиран или екологичен винил, а всички опаковки ще бъдат изработени от рециклирани материали, обеща певицата.

Кога се очаква албумът?

Звездата потвърди, че третият ѝ студиен албум Hit Me Hard And Soft ще бъде издаден на 17 май, без предварителни сингли, за да могат феновете да го чуят „наведнъж“.

Вижте още: Мрежата гръмна: Шаная Туейн е неразпознаваема (СНИМКА)

Върху какви материали ще бъде издаден?

Оказва се, че ще има 8 винилови варианта на Hit Me Hard And Soft, като всички те ще бъдат единствени по рода си. Защо? Защото ще използва Eco-mix, който е създаден чрез рециклиране на изрезки от други албуми. Процесът означава, че всяка плоча ще бъде уникална заради цветовото многообразие.

Били Айлиш се е спряла и необработено мастило на растителна основа, както и дисперсионен лак на водна основа. Вместо от термосвиваемо фолио, кориците на албума ѝ ще бъдат 100% рециклирани и за многократна употреба.

Стандартният черен вариант ще бъде изработен от 100% рециклиран черен винил. Останалите седем цветни издания ще бъдат изработени от Eco-mix или BioVinyl.

BioVinyl спомага за намаляване на въглеродните емисии с 90% в сравнение със стандартните LP плочи, като същевременно запазва същото качество на звука.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама