БНБ пусна монета в памет на Стоянка Мутафова


БНБ пусна монета в памет на Стоянка Мутафова
Снимка: APRA

Българската народна банка пуска в обращение медна възпоменателна монета на тема "100 години от рождението на Стоянка Мутафова" от серията "Български творци". Цената на монетата е 30 (тридесет) лева.

От днес, 24 януари, монетата се продава в Българската народна банка – на две каси на пл. "Княз Александър I" № 1 и четири каси в Касов център на БНБ на ул. "Михаил Тенев" № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД и Тексим Банк АД.

В периода от 24 до 26 януари 2022 г., включително, всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската народна банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета "100 години от рождението на Стоянка Мутафова" ще се продава без ограничения.


Стоянка Мутафова ни напусна на 6 декември 2019 г. след дълго и продължително боле-дуване. На 97-годишна възраст тя бе най-възрастната активно играеща на сцената актриса.

С изключителна енергия, винаги с усмивка на лице и страхотно чувство за хумор, Стоянка Мутафова бе на сцената повече от 70 години. Първата ѝ роля е още от 1945 г., когато играе прислужница в пиеса на Молиер.

"Царицата на българската комедия", "Фурия", "Тайфун“ и "г-жа Стихийно бедствие" са само няколко от множеството имена, които ѝ е дала публиката през продължителната ѝ кариера.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама
Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама