Брайън Мей от Queen беше посветен в рицарство (ВИДЕО)


Брайън Мей от Queen беше посветен в рицарство (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Брайън Мей - китаристът на легендарната група Queen, беше приет в Бъкингамския дворец, за да получи рицарско звание, съобщи "Би Би Си".

Честта му беше оказана за заслуги към музиката и благотворителността. По традиция крал Чарлз Трети докосна Мей по рамото с меч.

Снимки показват как Негово Величество разговаря с Брайън Мей, след като го посвети в рицарство, и как музикантът позира с медальона си след церемонията.

Мей свири с Queen от десетилетия и заедно с останалите ѝ членове е написал многобройни хитове през 70-те и 80-те години на миналия век. Музикантът също така е известен активист за правата на животните.

Съпругата на Брайън Мей, актрисата Анита Добсън, позната с ролята си на Анджи Уотс в сапунената опера "Ийст Ендърс" на "Би Би Си", също присъства на събитието, както и децата им.

Брайън Мей е роден на 19 юли 1947 г. Той завършва физика и математика в Имперския колеж в Лондон и се отказва от научната си кариера, за да се занимава с музика. Той е един от основателите на рок групата Queen, а също така е съавтор на песните "Who Wants to Live Forever", "The Show Must Go On", "We Will Rock You" и други песни на бандата. Той е основател на фондация "Save Me", която работи за защита на животните от малтретиране.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама