Брус Уилис вероятно не е напълно наясно с болестта си


Брус Уилис вероятно не е напълно наясно с болестта си
Снимка: Getty Images

Американският актьор Брус Уилис страда от нелечима форма на деменция, макар първоначално бе съобщено, че Уилис страда от афазия, проблем с говора, причинен от мозъчни лезии.

Ема Хеминг Уилис, съпругата на Брус Уилис, заяви, че е "трудно да се разбере" дали той е напълно наясно със състоянието си - фронтотемпорална деменция, предаде Пи Ей мидиа/ДПА.

Дъщеря му Румър Уилис съобщи профила си в Инстаграм по-рано тази година, че 68-годишният актьор, известен с ролите си в "Умирай трудно" и "Шесто чувство", е диагностициран с това заболяване.

Вижте още: Лош късмет: Шакира я грози втори процес за данъчни измами

В предаването "Тудей" на Ен Би Си Ема Хеминг Уилис говори за състоянието на мъжа си. "Това, което научавам, е, че деменцията е тежко състояние. Тя е тежка за диагностицирания човек, но също така и за семейството. Не е по-различно нито за Брус, нито за мен, нито за нашите момичета... Когато се казва, че това е семейна болест, наистина е така".

На въпрос дали съпругът й знае какво се случва и дали той осъзнава какво е състоянието му, Ема Хеминг Уилис отговори: "Трудно е да се разбере, трудно е да се разбере".

През март 2022 г. Румър Уилис сподели в Инстаграм, че баща й е диагностициран с афазия - разстройство, което засяга комуникативните способности.

През 2023 г. тя актуализирана информация, като обясни, че е получил "по-конкретна" диагноза - фронтотемпорална деменция, свързана с прогресивни нарушения в поведението или езиковите функции.

В публикацията за афазията от 2022 г. Румър също така разкрива, че Брус Уилис ще "прекрати кариерата, която означаваше толкова много за него".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама