Даяна Ханджиева: Искам да съм като Анджелина Джоли


 Даяна Ханджиева: Искам да съм като Анджелина Джоли
Снимка: bTV

Даяна Ханджиева, която в момента гледаме в сериала "Скъпи наследници" по bTV, разказа за първи път в детайли за пътя на една изгряваща звезда към малкия екран и голямата роля.

Сериалът "Скъпи наследници" е първата голяма сцена за Даяна Ханджиева. В продукцията тя прави своя блестящ дебют в ролята на Катерина - невролог в реномирана болница, чийто живот се обръща на 180 градуса, когато се изправя пред последната воля на дядо си.

Извън снимачната площадка животът на Даяна изобилства от най-различни дейности – занимава се с танци от най-ранна детска възраст, а в момента учи реклама, която е нейният план Б за реализация.

Даяна сподели в студиото на предаването "Преди обед", че от дете мечтае да бъде като Анджелина Джоли, вдъхновена от хуманитарната дейност на известната актриса. Признава, че никога не е усещала актьорската професия като призвание, но е изкушена от перспективата да бъде известна, за да има възможност да помага на хората. Така, на 15 годишна възраст, се записва в школа по актьорско майсторство. Следват епизодични роли в киното и телевизията, сред които такава в американската продукция "Getaway", където е дубльор на Селена Гомес и си партнира с Итън Хоук.

"Това се случи преди 6 години. Запознах се с един от най-известните ни каскадьори - Асен Асенов и той ме покани на снимачната площадка, в департамента на каскадьорите. На втората вечер всички продуценти ме извикаха и ми обясниха, че снимачните ми дни се увеличават. Бяха ме избрали за дубльор на Селена Гомес. Ролята ми беше да си рискувам живота вместо нея. Седях на пасажерското място и се надявах каскадьорът да си свърши добре работата", сподели Даяна.

Преди две години по време на поредната й бригада в САЩ, получава обаждане, че е избрана за роля в "Скъпи наследници" и се прибира предсрочно, за да застане рамо до рамо с утвърдени актьори от каста на продукцията. Признава, че по време на снимките е била под голям стрес. "Не се чувствах готова за такава роля. Застанах до големи актриси, като Цветана Манева и Койна Русева. Не знаех дали мога да достигна нивото на професионалните актьори. Непрекъснато търсех помощ от другите артисти и всички много ми помагаха", казва Даяна.

Едно от най-големите й предизвикателства е била сцената в епизод 9, който зрителите ще видят в четвъртък, 25 януари,, в която трябва да играе пияна. За тази сцена Даяна за първи път в живота си се напива наистина.

"Аз не пия алкохол и никога не съм се напивала. Когато видях сцената в сценария отидох при Филип Аврамов и го попитах: "Добре, как се играе пиян?" и той ми каза: "Пиян не се играе". За мен това беше достатъчно и реших, че трябва наистина да се напия. Смесих вино, бира и уиски, и единствената ми мисъл беше: "Помни си текста!"

Макар екранният й образ да не се припокрива изцяло с нейната съдба и характер, съвпадения между Даяна и Катерина не липсват. Когато се ражда, майка й я кръщава Катерина, но след ден баща й решава, че ще я прекръсти на Даяна – на английската принцеса.

Причината пък да реши да не учи в НАТФИЗ е страхът й, че може да не се реализира като актриса. Днес обаче казва, че голямата й мечта е да продължи с кариерата си в киното и телевизията и да не й се налага да използва своя план Б – кариера в рекламата.

След началото на сериала Даяна непрекъснато получава лични съобщения и покани за приятелство в социалните мрежи, но твърди, че предпочита личният й живот да остане извън светлината на прожекторите. Младата актриса сподели, че в момента няма мъж до себе си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама