Дейвид Бекъм предостави Instagram профила си на украинска лекарка (ВИДЕО)


Дейвид Бекъм предостави Instagram профила си на украинска лекарка (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Дейвид Бекъм предостави Instagram профила си, следван от над 71 млн., на Ирина, ръководител на Регионалния перинатален център в украинския град Харков. Тя използва възможността, предоставена ѝ от бившия футболист, за да разкрие в какви условия работят в болницата и какво се случва с пациентите.

Ирина разказа, че в мирно време е била детски анестезиолог, а в първия ден на войната всички бременни жени и майки е трябвало да бъдат евакуирани в мазето на болницата.

Тя заяви: "За съжаление, не можем да вземем бебетата, които са в интензивно отделение в мазетата, защото те разчитат на животоспасяващо оборудване".

Ирина добави, че първите дни са били най-трудни, защото е трябвало да работи при бомбардировки и ракетни удари, и казва, че сега работният ѝ ден е 24 часа в денонощието.

Всеотдайната лекарка обясни, че не само изпълнява задълженията си като ръководител на центъра, но също така работи като детски анестезиолог, по логистиката и предлага емоционална подкрепа на пациентите.

Ирина показа Яна и нейния син Михаил, който се родил на втория ден от войната с проблеми с дишането. "Сега е по-добре, но къщата на семейството е разрушена и те не могат да се върнат", каза тя.

Дейвид Бекъм, който от години е посланик на УНИЦЕФ, наскоро сподели, че със съпругата си Виктория Бекъм са дарили средства в помощ на Украйна.

"Ситуацията в Украйна е опустошителна и ужасяваща за нейния народ. Като родител за мен е сърцераздирателно да гледам какво става с невинните деца, които сега живеят във военна зона", написа той в края на февруари.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама