Джоли посети бежанци в Гърция


Джоли посети бежанци в Гърция
Снимка: Getty Images/Guliver

Посланичката на добра воля към Върховния комисариат на ООН за бежанците Анджелина Джоли в момента се намира в Гърция, където посети бежанския лагер до пристанището в Пирея, пише списание "Ел".

На порта, недалеч от Атина, където всеки ден пристигат влизащи в Европа мигранти, в момента има около 4000 бежанци, с които актрисата разговаря.

Заобиколена от представителите на Върховния комисариат за бежанците Джоли се поинтересува за условията, в които в момента се намират и за бежанската криза. Съпругата на Брат Пит не направи никакво изявление след посещението.

Вчера тя даде пресконференция след посещението си в долината Бека в Ливан, където също има лагер на сирийски бежанци.

Джоли определи ситуацията като "трагична и срамна" и призова международната общност да работи "за мира, който все още изглежда далеч".

Актрисата също така вчера се срещна с премиера на Гърция Алексис Ципрас, с когото разговаряха по сериозния проблем.

Припомняме, че както майка си, 9-годишната й дъщеря Шайло също подкрепя бежанците. Миналата седмица тя бе забелязана от фотографските обективи заедно с Анджелина на летището в Лос Анджелис. Шайло бе облечена с блузка с лика на Алберт Айнщайн. Под снимката на легендарния учен пишеше: "Einstein was a refugee" (Айнщайн също беше бежанец).

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама