Джордж Клуни се ожени


Джордж Клуни се ожени
Снимка: Getty Images/Guliver

Джордж Клуни и любимата му Амали Аламудин се ожениха в събота на частна церемония във Венеция. За съпруга и съпруг двойката бе обявена от бившия кмет на Рим Валтер Велтрони. В католическа Италия обаче, такъв брак "по американски" не може да бъде признат за валиден, съобщи информационната агенция АНСА.

"Джордж Клуни и Амал Аламудин се ожениха днес, събота, 27 септември, по време на частна церемония във Венеция, Италия", заяви агентът му Стан Розенфелд в кратко изявление в Лос Анджелис, САЩ, цитирано от АФП.

Очакваше се сватбата на Джордж Клуни, един от най-горещите актьори на планетата, да се състои в понеделник. Всъщност според италианските закони Клуни ще е женен в понеделник. За американските разбирания - той вече е.

Американският актьор е атеист, така че няма да има църковен брак, а само подпис в кметството на Венеция. Официалната церемония е насрочена за 29-ти септември, понеделник, тъй като тя трябва да бъде в съответствие с местните закони.

На "сватбата на десетилетието" във Венеция, в допълнение към многобройните роднини на Аламудин са и знаменитости от киното и шоубизнеса. Сред тях е актьорът Мат Деймън, моделката Синди Крауфорд, лидерът на ирландската рок група "Ю ту" Боно. Не е известно дали там са Брад Пит и Анджелина Джоли, пише ИТАР-ТАСС.

Във Венеция през този уикенд цари лудост. Частната лодка -водно такси с надпис "любов", с която се движат Клуни и Аламудин е "ескортирана" от десетки лодки с папараци или просто любопитни хора. Фенове се надяват да видят знаменитостите и се тълпят на мостовете край площада със седемзвездния хотел "Аман", в който са настанени двойката и техните приятели.

Клуни е подписал с целия обслужващ персонал договор, предвиждащ глоба от 5000 евро за всяка информация, довела до публикуването на подробности за тържествата, които вече започнаха и ще продължат три дни. Градските власти издадоха специален указ, който ограничава движението в понеделник по Канале Гранде, за да не улесняват опитите на свръхлюбопитните да нарушат правото на двойката на личен живот. Мобилизираните за охрана гардове са над 400.

За 53-годишния Джордж този брак ще бъде втори. В началото на 90-те години на миналия век той бе женен за актрисата Талия Боулс. След развода той обеща никога да сключва брак и бе дълго време, въпреки многобройните романи, известен като заклет ерген. Тридесет и шест годишната британка от ливански произход Амал прави успешна адвокатска кариера. Тя представлява интересите и на основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж.

В събота вечерта всички гости на Амал и Клуни се събраха на галавечеря.

Официални снимки от събитието ще излязат само в американското издание на списание "Вог" (Vogue), което е откупило правата върху тях.

БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама