Джулия Робъртс разкри кой всъщност е платил раждането ѝ


Джулия Робъртс разкри кой всъщност е платил раждането ѝ
Снимка: Getty Images

Джулия Робъртс сподели в навечерието на 55-тия си рожден ден, че покойният Мартин Лутър Кинг-младши и съпругата му Корета Скот Кинг са платили болничната сметка за нейното раждане.

Aктрисата разкри, че двойката е направила този жест, тъй като родителите ѝ не са могли да си позволят таксата. Майка ѝ и баща ѝ са се сприятелили със семейството на Кинг, докато живеели в Атланта и ръководели театрално училище.

Миналия месец тя разказа това в интервю с Гейл Кинг: "Един ден Корета се обадила на майка ми и я попитала дали децата ѝ могат да се включат в театралната школа към училището, защото трудно намирали място, което да ги приеме. Майка ми казала: "Разбира се, елате" и така всички те просто станаха приятели и ни помогнаха по-късно да излезем от затруднение".

Известно е, че през 1965 г. член на Ку-клукс-клан взривява кола пред сградата, където се играе една от пиесите на родителите на Джулия - Бети и Уолтър Робъртс. Причината е, че дъщерята на Кинг-младши - Йоланда, е включена в роля, в която се целува с бял актьор.

Гейл приветства решението на родителите на Джулия като "изключително", защото по онова време хората не са виждали "малки чернокожи деца да взаимодействат с малки бели деца в актьорско училище".

Джулия отпразнува 55-ия си рожден ден на 28 октовмри, като сподели свое селфи в Instagram, на което отпива чаша кафе, заобиколена от розови и златни балони. Тя написа под снимката: "Усещам любовта и магията на моя 55-и рожден ден!"

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама