Елиф Шафак: Бисексуална съм


 Елиф Шафак: Бисексуална съм
Снимка: Getty Images/Guliver

Известната турска писателка Елиф Шафак разкри, че е бисексуална, съобщи hurriyetdailynews.com.

45-годишната авторка призна това по време на реч в Ню Йорк. Тя каза, че споделя за своята сексуалност чак сега, тъй като се е страхувала от "стигмата, подигравките и омразата".

"Винаги съм изразявала открито мнението си за неписаните права на малцинствата, жените и на ЛГБТ обществото. Но докато мислех за речта си на TED, осъзнах, че никога не съм имала куража да кажа публично, че съм бисексуална. Тъй като толкова много се страхувах от клеветите, стигмата, подигравките и омразата, които със сигурност щяха да последват. Но никой не трябва да мълчи от страх, че нещата ще се усложнят", каза Шафак.

"Като писатели ние винаги преследваме истории. Но също така смятам, че се интересуваме и от нещата, за които не можем да говорим. Политически табута, културни табута... Ние също сме заинтригувани и от нашето собствено мълчание", допълни писателката.

Шафак пише както на турски, така и на английски, а книгите й са публикувани на 48 езика. До момента е издала 15 книги, 10 от които са романи, сред които "Любов", "Копелето на Истанбул" и "Трите дъщери на Ева". Тя също така е написала редица статии с политически коментари за издания в Европа и САЩ.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама