Елизабет II към британците: Заедно сме срещу тази болест и ще успеем


Елизабет II  към британците: Заедно сме срещу тази болест и ще успеем
Снимка: iStock/Guliver

Кралицата на Великобритания Елизабет II заяви, че Обединеното кралство ще успее в борбата си срещу пандемията от коронавирус в мотивиращо послание към нацията снощи.

В ексклузивна реч тя благодари на хората, че спазват правителствените правила, оставайки вкъщи и похвали онези, които "се обединяват, за да помогнат на другите". Кралицата също благодари на борещите се с вируса на първа линия, като каза, че "всеки час" работа ни приближава към завръщането към по-нормални времена". И подчерта, че предизвикателството е общо - за целия свят!

"И преди сме се сблъсквали с предизвикателства, но това е различно. Този път се присъединяваме към всички нации по целия свят в общо начинание, използвайки големия напредък на науката и нашето инстинктивно състрадание, за да се излекуваме. Ще успеем - и този успех ще принадлежи на всеки един от нас", каза Елизабет II в обръщението си.

"Трябва да се успокоим, че макар да трябва още да издържим, ще дойдат отново по-добри дни - отново ще бъдем с приятелите си, отново ще бъдем със семействата си, ще се срещнем отново", заяви британската кралица.

93-годишната кралица посочи, че "болезненото чувство за раздяла с близките", което социалното дистанциране предизвиква у хората, напомняло за опита на евакуираните деца през Втората световна война. "Сега, както тогава, ние знаем, дълбоко в себе си, че е това е правилното нещо, което трябва да се направи", каза тя.

Кралицата каза и, че всички, които следват напътствията да останат вкъщи, "помагат да се защитят уязвимите и щадят много семейства в болката, която вече изпитват тези, които са загубили близки".

"Заедно се справяме с тази болест и искам да ви уверя, че ако останем единни и решителни, тогава ще я преодолеем", добави тя.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама