Елън Дедженерис и Де Ниро получиха престижно отличие от Обама


Елън Дедженерис и Де Ниро получиха престижно отличие от Обама
Снимка: Getty Images/Guliver

Актьорът Робърт де Ниро, водещата Елън Дедженерис и музикантът Брус Спрингстийн бяха част от звездите, които получиха Медал на свободата – най-високото отличие за цивилни граждани в САЩ.

По време на церемония в Белия дом президентът Барак Обама, за когото това е последно връчване на отличията, награди редица спортисти, учени, артисти и други обществени личности.

"Всеки един от присъстващите на тази сцена са ме докоснали по един много силен и личен начин“, каза Обама.

Сред останалите отличени с Медала на свободата са още Том Ханкс, Робърт Редфорд, баскетболистът Карийм Абдул-Джабар, Даяна Рос и басектболистът Майкъл Джорджан.

Типично в свой стил Обама не пропусна да внесе хумор по време на награждаването.

Президентът се пошегува с актьора Робърт де Ниро като изреди всички негови по-известни роли. „Баща от Сицилия, превърнал се в нюйоркски гангстер, гангстер, който управлява казино, гангстер, който се нуждае от терапия, тъст, по-страшен от гангстер, Ал Капоне, гангстер“, изреди той някои от ролите на Де Ниро.

Преди изборите актьорът влезе в медиите с изказването си за Доналд Тръмп, наричайки го „прасе“ и „идиот“, изразявайки желанието си да го “удари в лицето“.

Мнозина от останалите отличени също неведнъж са изразявали критично отношение към милиардера. Брус Спрингстийн дори участва на предизборни мероприятия на опонентката му Хилари Клинтън.

Престижното отличие Медал на свободата се дава особени заслуги и постижения за американския национален интерес, сигурност, култура, мир и благотворителна дейност. 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама