Емилия Кларк получи Ордена на Британската империя


Емилия Кларк получи Ордена на Британската империя
Снимка: Getty Images

Емилия Кларк беше удостоена с Ордена на Британската империя. Актрисата, известна като Денерис в "Игра на тронове", получи отличието от принц Уилям по време на церемония в замъка Уиндзор.

Майката на Кларк, Дженифър, също беше обявена за член на Ордена заради благотворителната организация SameYou, на която се съоснователи. Фондацията набира средства и помага за увеличаване на достъпа до неврорехабилитация след мозъчни травми и инсулти. Те са първата двойка майка-дъщеря, удостоени с една и съща титла в един и същи почетен списък.

Вижте още: 10 интересни факта за Емилия Кларк

Какво каза Емилия Кларк

"Фактът, че сме заедно, е прекрасен, но причината, поради която благотворителната организация наистина съществува, е заради цялата работа, която върши майка ми."

За организацията SameYou

Фондацията беше основана от тях, след като Емилия получи два мозъчни кръвоизлива през 2011 и 2013 г. При първия тя точно беше приключила снимките на първия сезон на "Игра на тронове". Тогава тя губи способността си да говори, като почти изпада в кома. След втория субарахноидален кръвоизлив се налага да бъде оперирана. Преди време самата звезда сподели, че е сред малкото хора, които са оцелели и са останали без последствия след подобна диагноза.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама