Евгени Минчев взриви мрежата: Милена пак е неудобна. Може би, защото казва своята истина


Евгени Минчев взриви мрежата: Милена пак е неудобна. Може би, защото казва своята истина
Снимка: Evgeni Minchev PR/Facebook

Лорд Евгени Минчев не успя да остане равнодушен към тема номер 1 в светското пространство. Става дума за двамата активисти и младежката ЛГБТИ организация "Действие", които подадоха сигнал срещу певицата Милена Славова до Комисията за защита от дискриминация (КЗД) заради нейн статус от 2021 година във Facebook срещу провеждащия се София прайд. Според жалбата рокаджийката е осъществила дискриминация, тормоз и подбуждане към дискриминация по признак "сексуална ориентация" по смисъла на Закона за защита от дискриминация.

Вижте още: Алекс Богданска с поредно ПТП, този път с детето

Представител на прокуратурата защити Милена Славова по делото за дискриминация, което Върховният административен съд (ВАС) разгледа на 13 септември.

Светският PR Евгени Минчев, който не веднъж е казвал, че не харесва София прайд и не би го посетил, определи иска към певицата Милена като "неправда": "Тръгнеш да изразиш мнение- хоп, помните ли Милена, дето я съдиха. Тръгнеш да коментираш снимка с байряк в дирника- о, спомняте ли си госпожо онзи процес.", категоричен е Минчев.

Публикуваме поста му без редакторска намеса:

"Коя е Милена и има ли тя почва у нас?

За младежките пъпки и гнойните рани...

„И нека съдят със стара дата онези, които обявиха обратните за престъпни през комунизма...“

Че искат да се наложат нови стандарти на отношения към хомосексуалните изглежда ясно. Милена- известна певица, рокаджийка, рошава естрадна особа, доказан пич, се явява като възможен посланик на една такава воля и ето ти- процес. Надпреварата тук явно е да се създаде прецедент и колкото може повече усти да бъдат затворени а помислите- преподредени. Тръгнеш да изразиш мнение- хоп, помните ли Милена, дето я съдиха. Тръгнеш да коментираш снимка с байряк в дирника- о, спомняте ли си госпожо онзи процес. Коя е Милена и има ли тя почва у нас... Милена е национален герой и трябва да бъде третирана като такава. Дори да не е съобразила някои свои думи, да е накърнила нечии чувства- кажете, коя "война" се води с мирни средства. А "война" има и тя е за завоюване на мисловно пространство, естетическо пространство . Милена има дете и не иска то да бъде покварявано от определени гледки и порядки. Милена не е дипломат а е бунтар от времената на Кравай - подтискана, мачкана, арестувана и преследвана за външния си вид и поведение. Песните и обаче се помнят и до днес. Сигурно защото са били красноречиви и актуални. И са песни- послания. Милена не е дипломат, нито е висш политик, нито депутат, нито на отговорен държавен пост, за да се замисля за думите си. Тя вижда змия над главицата на детето си и замахва да я отстрани. Така си обяснявам образно нейната „омразна реч“. Милена проправи път за шарения свят, който сега иска да я унижи. Както в комунистическите години, Милена пак е неудобна. Може би, защото казва своята истина. Но и след този процес тя ще бъде все същата. Защото не само казва едно нещо, но и го мисли. Колко ли присъди могат да получат хората заради мислите си... Много хора мислят като нея, но или нямат речника или смелостта да го изрекат. Да изправим всички на съд заради несъгласието си с едно поведение? Да осъдим всички дето мислят като нея... Да отредим пространство само за едни а другите да бъдат преследвани... Хайде, опомнете се- тези от „правилната“ и тези от „обратната“ страна. Винаги едно нещо се е обратно на друго, така че... Аз не подкрепям Милена, аз просто я разбирам. С други думи и други средства. А днес младежките пъпки плюят в гнойните рани на старите...

Вижте още: От Аквамен до Дракула: Джейсън Момоа в нова и неочаквана роля

Боже, прости им...

И нека съдят със стара дата онези, които обявиха обратните за престъпни през комунизма, където всъщност се крие коренът на омразата, не само на речта."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама