Филип Киркоров е обявен за заплаха за Украйна


Филип Киркоров е обявен за заплаха за Украйна
Снимка: Getty Images

Министерството на културата и информационната политика на Украйна, по препоръка на Службата за сигурност на Украйна, включи певеца Филип Киркоров в списъка на лицата, представляващи заплаха за националната сигурност. Това съобщиха от пресслужбата на министерството в Киев, предава TACC.

Причините за добавяне на Киркоров в черния списък не са уточнени. До името му е поставена датата 23 юни 2021 година. Отделът периодично актуализира съответния списък по препоръка на службата, която определя лицата, опасни за националната сигурност, допълва агенция Фокус.

Киркоров, според собственото му изявление, преди това "е споделял една сцена и телевизионни предавания" с настоящия президент на страната Владимир Зеленски. Певецът също така заяви, че той и Зеленски са "неразделни".

Изпълнителят получи титлата народен артист на Украйна от ръцете на президента Виктор Юшченко. През 2008 г. Киркоров представляваше украинската певица Ани Лорак на Евровизия, която зае второ място.

Освен Киркоров, актуализираният списък съдържа имената на 201 културни дейци. Министерството обаче не премахва от него имената на починали артисти, например Йосиф Кобзон или Валентин Гафт.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама