Глобиха Ким Кардашиян с 1,2 млн. долара заради реклама


Глобиха Ким Кардашиян с 1,2 млн. долара заради реклама
Снимка: Getty Images

Ким Кардашиян се съгласи да плати повече от 1,2 млн. долара на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), за да уреди обвиненията, че е нарушила правилата за рекламиране и популяризиране на криптовалута в профилите си в социалните медии, съобщиха от регулатора.

В решението на SEC се посочва, че Кардашиян не е оповестила, че е получила 250 000 долара за публикуването на материал в Instagram за токените EMAX, предлагани от EthereumMax. Публикацията на Кардашиян включваше връзка към уебсайт, на който потенциалните инвеститори могат да видят инструкции как да закупят токените.

"Случаят на г-жа Кардашиян напомня на известните личности и на други лица, че законът изисква от тях да разкриват пред обществеността кога и колко им се плаща за популяризиране на инвестиции в ценни книжа", се казва в съобщението.

Както беше отбелязано, Кардашиян се е съгласила да плати на държавата 1,26 милиона долара, включително 260 000 долара обезщетение за незаконната сделка и глоба от 1 000 000 долара. Блогърът също така се ангажира да не рекламира ценни книжа, свързани с криптоактиви, в продължение на три години.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама