Гуинет Полтроу: Жени, отнасяйте се нормално към стареенето си


Гуинет Полтроу: Жени, отнасяйте се нормално към стареенето си
Снимка: Getty Images

Гуинет Полтроу смята, че обществото е твърде взискателно към възрастните жени, докато към мъжете е много по-снизходително.

"Мисля, че това е проблем на индустрията. От жените все още се изисква да остаряват по някакъв специален начин. Сякаш трябва да замръзнем във времето и да останем същите, каквито сме били преди 10-20 години. Това е просто нереалистично", каза 50-годишната актриса в интервю за британския Vogue.

Вижте още: 6 звезди, които се доверяват на тази древна лечебна терапия

Известната блондинка e на мнение, че жените трябва да се отнасят нормално към стареенето си. "Един мъж може да побелее красиво, но жените се питат: "Какво ще правите с бръчките и стареещата си кожа?". Това определено е двоен стандарт".

Тя добави още, че всяка жена трябва да има право да изглежда на стари години така, както иска.

"Всяка жена трябва да остарява така, както иска. Някои жени предпочитат да подходят към този въпрос естетически, докато други искат да изглеждат като френски баби от приказките, които просто се радват на живота."

Вижте още: Анелия призна съкровена мечта, ето каква

Миналата есен в интервю Гуинет Полтроу призна, че не се стреми да изглежда перфектно, но в същото време се грижи за здравето си.

"Въпреки че давам всичко от себе си за добро здраве и дълголетие, имам мантра. Приемам всички белези по тялото си, отпусната кожа, бръчките. Приемам тялото си и се отказвам от нуждата да бъда съвършено, да изглеждам перфектно, да се противопоставям на гравитацията, да се противопоставям на логиката, да се противопоставям на човечеството. Приемам своята човечност".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама