Хари и Меган инвестираха в иновативен фонд


Хари и Меган инвестираха в иновативен фонд
Снимка: Getty Images

Принц Хари и Меган Маркъл навлязоха сериозно в света на финансите, ставайки партньори във фирма за устойчиви инвестиции в Ню Йорк. Те се присъединиха към фонда "Ethic", който съветва богатите си клиенти как да инвестират парите си по-устойчиво, като дават приоритет на въпроси като изменението на климата и правата на човека.

Двойката вече е вложила пари в "Ethic", която управлява 1,3 млрд. долара активи. От компанията заявиха, че те ще помогнат на посланията ѝ "да достигнат до милиони хора по целия свят".

В ексклузивно интервю за "Ню Йорк Таймс" бившата актриса каза: "От света, от който идвам, не говорите за инвестиране, нали? Нямате лукса да инвестирате. Това звучи толкова фантастично. Съпругът ми от години казва: "Боже, не искаш ли да има място, където да можеш да вложиш парите си в ценностите, в които вярваш?"

Хари сподели пред вестника, че се надява двойката да насърчи повече, особено млади хора, да инвестират парите си устойчиво.

Устойчивите инвестиции набират популярност през последното десетилетие, благодарение до голяма степен на поколението на т. нар. "милениуми". В САЩ новите инвестиции в етични фондове са нараснали до 51 млрд. долара през последните няколко години.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама