Хобитата на известните и богатите


Хобитата на известните и богатите
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-успешните хора знаят, че има повече в живота от просто ядене, спане и работене. Всеки има нужда от свободно време, а заниманието с хоби дори може да допринесе за нашия просперитет.

Свиренето на музикален инструмент, например, може да стимулира креативността и анализаторските умения.

За да почерпите доза вдъхновение, ви предлагаме да видите какво обичат да правят известните в свободното си време.

Ричард Брансън играе шах

Брансън е известен със своята страст към приключенията и сигурно сте виждали снимки на основателя на Virgin Group как кара кайт сърф и се забавлява с други морски активности. Но може би любимото му занимание е по-умствено.

"Смятам, че шахът е най-добрата игра в света. Тя съчетава най-важните аспекти на много различни спортове - тактики, планиране, храброст и поемане на риск - освен това може да пиете чаша чай и често да водите стимулиращ разговор, докато играете", каза Брансън в блога на Virgin.

Мерил Стрийп плете

Актрисата казва, че обича да плете и се говори, че дори сама е изплела шала, с който се появява във филма "Doubt".

Стрийп признава, че прекарва голяма част от свободното си време по време на снимки в плетене и намира хобито си за терапевтично. Тя обяснява, че по този начин може да събере мислите си, да помисли за смисъла на живота и да прочисти съзнанието си.

Всъщност много звезди също са почитатели на плетенето, сред които Джулия Робъртс, Райън Гослинг и Кристина Хендрикс.

Кейт Мидълтън оцветява

През последните години книжките за оцветяване за възрастни станаха голям хит. Според съпруга й, принц Уилям, дори Кейт Мидълтън е тяхна почитателка. Феновете на оцветяването споделят, че то им действа като алтернатива на медитацията, помага да намалят стреса и да организирам мислите си.

Бил Гейтс играе бридж

Създателят на Microsoft има няколко хобита, които той определя като "старомодни", като преди време Гейтс сподели пред Reddit, че той е "запален играч на бридж". Милиардерът също така обича да играе тенис и обича да прекарва свободното си време с децата си.

Том Ханкс колекционира винтидж пишещи машини

Актьорът колекционира винтидж пишещи машини от 1978 и използва всяка една от тях, тъй като му харесва звукът, чувството и постоянството, които идват с писането върху такава.

Мариса Майер пече

Изпълнителният директор на Yahoo каза пред списание San Francisco, че винаги е обичала да пече. "Мисля, че защото съм човек на науката. Най-добрите готвачи са химици." Тя има практически подход към печенето и е създала електронни таблици, анализиращи рецептите за мъфини и глазури. "Моите хобита всъщност ме правят по-добра в работата ми. Те ми помагат да измислям нови и иновативни начини да гледам на нещата."

Анджелина Джоли колекционира оръжия

Актрисата колекционира ножове. Джоли сподели преди време в интервю за сп. W, че майка й я е запалила, когато е била дете, а тя от своя страна е предала хобито си на сина си Мадокс. Тя казва, че остриетата на ножовете, които му дава, са притъпени, така че да не може да се навреди и техните покупки на студени оръжия са винаги придружени с дискусии срещу насилието.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама