Хю Джакман разкри дали има рак на кожата


Хю Джакман разкри дали има рак на кожата
Снимка: Getty Images/Guliver

По-рано днес ви споделихме, че австралийският актьор Хю Джакман се е изследвал за рак на кожата. Добрите новини не закъсняха и той успокои почитателите си в социалните мрежи, че всичко е наред.

"Биопсиите ми са отрицателни!!!" - написа той. "Благодаря на всички за любовта. Чувствам я."

Актьорът разкри преди това, че си прави изследвания след контролен преглед. Хю Джакман се оперира за първи път от рак на кожата през 2013 г. и след това е имал най-малко шест интервенции.

В новата си публикация Хю Джакман повтаря съвета си да се използват слънцезащитни средства. "Моля ви, помнете да слагате слънцезащитни средства с висок фактор независимо от сезона".

Хю Джакман сподели преди това, че си е направил изследванията, след като лекарката му забелязала "малки неща, които може да са или да не са базално-клетъчни (карциноми)".

Базално-клетъчният карцином е немеланомен, което означава, че рискът да се разпространи е много по-малък. Той често се причинява от прекалено излагане на слънце или солариум. Лечението е успешно в 90 процента от случаите.

Австралия е световната "столица" на рака на кожата. Там над 11 500 души получават диагноза меланома и 434 000 се лекуват за други видове рак на кожата годишно.

Актьорът е известен с ролите на Върколака и Лоугън. Той участва в мюзикълите "Най-великият шоумен" и "Клетниците". Най-новият му филм е "Синът".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама