И Яна Маринова се изказа за протеста срещу зеления сертификат


И Яна Маринова се изказа за протеста срещу зеления сертификат
Снимка: Instagram

Яна Маринова е поредната популярна личност, която коментира вчерашния протест срещу наложения зелен сертификат с цел ограничаване на разпространението на коронавирус у нас (научете всичко по темата тук). 43-годишната актриса призова да се протестира мирно. Тя също така е на мнение, че "няма как нито държавниците да решат проблема, както искат хората - нито хората да се съгласяват вече като стадо овце с овчаря и кучетата му".

Публикуваме поста ѝ без редакция:

"Нека бъдем човеци един с друг и не се поддаваме на временните страх, разрушително отчаяние и сляпа агресия породени от факта, че и едните "За мерките..." и другите "Против мерките..." са прави.

За мен нацизъм (и производните му) е, когато едни са напълно убедени, че са прави кое е най-добро, но не само за себе си, а и за всички останали. И понеже по правило победата идва при хората, които нямат съмнение в правотата си и се борят до кръв и смърт за идеите си, нацизмът се заражда въз основа на това желязно правило. Но това правило носи победа, а не правота. Тоест, силата не може да означава, че си прав. Защото в природата има хармония и кръговрат. И също така не значи, че на слабите трябва задължително да се помага. То става естествено, чрез обмяна на умения и мисъл от страна на всички съществуващи видове и необходимите им качества, спрямо средата, в която живеят. Тоест, победата, както и загубата са временни и се изреждат по различно време при всички, и ако искаш да спрат и да бъдат за постоянно само при едни, това вече е изкуствено. А изкуство е естественото право на живот на всички, спрямо възможността им да се приспособяват и да се развиват.

И за това доброто, което не се развива и бори за оцеляване, и се чувства онеправдано и отчаяно заради лошите моменти, често е побеждавано от злото, което се бори със зъби и нокти, и стреми да расте със скоростта на светлината, без капчица съмнение в правотата си.

Но пък доброто често е силно точно, заради умението си да се съмнява в правотата си и да отдава възможност на отсрещния за отстъпление. Тогава то постига божествена сила и успява да надвие. Дори движения, като нацизма. Защото естественото винаги ще побеждава изкуственото. И после изкуственото ще побеждава "скучното" естествено...

И така, до края на света.

...

Псп: Ако не е ясно за какво говоря - да не се избиваме, когато може мирно да се протестира и да се лобира чрез нужните граждански, правови и административни действия. Да не забравяме, че сме финансово зависими от други нации, от стотици години наред и няма как нито държавниците да решат проблема, както искат хората - нито хората да се съгласяват вече като стадо овце с овчаря и кучетата му."

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама