Интересни факти за Джаки Кенеди, които не сте чували


Интересни факти за Джаки Кенеди, които не сте чували
Снимка: Getty Images/Guliver

Жаклин Кенеди, безспорна модна икона и любимка на всички жени по света, все още е една от най-обичаните първи дами в САЩ. Преминала е през деветте кръга на Ада, но го прави с такава грация и красота, че оставя отпечатък не само в историята, но и върху сърцата на всички. Ето няколко интересни факта, които вероятно ще ви покажат една нова нейна страна.

1. Джаки е била сгодена за друг мъж, когото познава само от няколко месеца

Бидейки Жаклин Бувиер, тя почти губи възможността си да стане първа дама заради развален годеж. Дълбоко влюбена в първото си гадже, нюйоркския борсов брокер Джон Хъст, през януари 1952 г. след няколкомесечна връзка, тя приема предложението му за брак. Годежът е обявен в списание "Ню Йорк Таймс", а сватбата се планира за юни, но през март Джаки прекратява годежа.

2. Потеклото й е "фалшифицирано"

Майката на Джаки винаги се е опитвала да запази привилегирован образ в обществото, преследвайки статута на семейство от висшата класа. Въпреки че в действителност Джаки е само 1/8 французойка, тя носи френското моминско име Бувиер, а майка й се представя за потомка на френските католически аристократи. В действителност обаче нейните предци са били ирландски селяни, които имигрирали в Америка.

3. Приема предложението за брак от Джон Кенеди след цял месец

Когато Кенеди й предлага брак, тя решава да отиде на 30-дневно пътуване до Европа, за да помисли. По време на това пътуване Джаки дори присъства на короноването на кралица Елизабет II и приема предложението, след като се връща.

4. Мрази сватбената си рокля

Ако всички погледи са вперени във вас, нещата не винаги вървят така, както искате. Роклята на Джаки е висша мода, достойна за бъдещата Първа дама, но това не променя факта, че тя буквално я е намразила след една проба, защото "акцентира върху плоските й гърди" и "я кара да изглежда като абажур".

5. …Както и цялата си сватба

Сватбената рокля не е единственото нещо, което не е по вкуса на Джаки. Самата тя е искала церемонията да е малко събитие в тесен кръг, а не публична сензация. Освен това, е искала баща й да я отведе до олтара, но майка й се е погрижила да каже на бившия си съпруг, че не е добре дошъл.

6. Джаки губи 3 деца

Джаки Кенеди роди първото си дете, Карълайн, през 1957 г. Преди нея обаче, Първата дама преживява един спонтанен аборт и едно мъртвородено бебе. След раждането на сина си Джон-младши тя загуби още едно дете, Патрик, който почина от бебешка белодробна болест.

7. Платени са й 1 милион долара, за да не подаде молба за развод

Джаки винаги е знаела, че съпругът й има много задължения зад гърба си, а и страда емоционално заради спонтанните аборти. В крайна сметка, двойката не е щастлива в отношенията си. Точно преди президентските избори Джаки иска развод. Бащата на Джон Кенеди, опасявайки се, че такова действие ще унищожи шансовете на сина му да стане президент, й предлага 1 милион долара, за да остане.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама