Истинските имена на звездите


Истинските имена на звездите
Снимка: Getty Images / Guliver

Много звезди от шоубизнеса са променили истинското си име поради различни причини, пише британският вестник "Мирър".

Една от причините е ако името им е трудно за запомняне или за произнасяне. Друга причина е правилото на Гилдията на киноактьорите в САЩ и Асоциацията на британските актьори, че не може да има двама актьори с едно и също име.

Британският актьор Майкъл Кейн, например, преди се е казвал Морис Джоузеф Микълуайт. Той трябвало да промени името си за благозвучие, но и защото вече имало актьор със същото първо име, който се казвал Майкъл Скот.

Сър Елтън Джон е с рождено име Реджиналд Кенет Дуайт. В миналото той се подвизава на сцената като Реджи, но започва да работи с поета и певец Бърни Таупин с името Елтън Джон. Новият псевдоним е комбинация от имената на саксофониста Елтън Дийн и на певеца Лонг Джон Балдри.

Питър Джийн Ернандес, известен като Бруно Марс, променя името си поради две причини. На 2-годишна възраст баща му започва да го нарича Бруно заради приликата с професионалния борец Бруно Самартино. Певецът избира фамилията Марс, за да не бъде превърнат от звукозаписните компании в "следващия Енрике Иглесиас", както казва Бруно.

Истинското име на ексцентричната Лейди Гага е Стефани Джоан Анджелина Джерманота. За псевдонима си, певицата казва: "Всъщност не се нарекох сама Гага. Продуцентът ми, ми каза веднъж че съм много театрална, когато пея и съм на сцена. Каза ми, че съм много гага, като песента на Queen. И че му напомням на Фреди Меркюри".

Кейти Пери е родена под името Катрин Елизабет Хъдсън. За да не я бъркат с актрисата Кейт Хъдсън, съкращава първото си име и взима моминската фамилия на майка си – Пери.

Деметриа Джийн Гайнс е истинското име на актрисата Деми Мур. Фамилията Мур тя получава на 18-годишна възраст от брака си с певеца Фреди Мур, който е с 12 години по-възрастен от нея. Макар че след развода си с Фреди се жени и развежда още два пъти, актрисата продължава да носи името на първия си съпруг.

Йоргос Кириакос Панайоту, известен като Джордж Майкъл, променя името си просто защото истинското му име е твърде сложно за кариера в поп музиката.

Световният секссимвол Кармен Електра е родена като Тара Лий Патрик. През 1991 година отива да живее в Лос Анджелис. Скоро се запознава с певеца Принс, който успява да я убеди да смени името си на Кармен Електра. Скоро след това тя подписва договор с Пейсли Парк Рекърдс, звукозаписната компания на Принс. Така започва нейната кратка и неуспешна певческа кариера.

Дестини Хоуп Сайръс е истинското име на Майли Сайръс. Родителите на Майли са я кръстили Дестини (съдба) Хоуп (надежда), защото те вярвали, че тя ще направи велики неща. Прякорът ѝ е „Smiley“ („Смайли“), което по-късно се превръща в Майли, идва от това, че като малка тя се усмихвала много.

Истинското име на актрисата с български корени Нина Добрев е Николина Константинова Добрева. Звездата от "Дневниците на вампира" решава да го съкрати, за да се запомня по-лесно от американците.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама