Иво Сиромахов: В селото на майкини не признават хелоуин-мелоуин


Иво Сиромахов: В селото на майкини не признават хелоуин-мелоуин
Снимка: Actualno.com

Една от най-коментираните теми днес в социалните мрежи е - трябва ли българите да празнуват Хелоуин? Писателят Иво Сиромахов избухна с пост, в който в типичния си ироничен стил, осмива псевдопатриотите, които на днешния ден стават изявени родолюбци.

Вижте още: Чанинг Тейтъм и Зоуи Кравиц са се сгодили (СНИМКИ)

Публикуваме пълния пост на Иво Сиромахов без редакция:

В селото на майкини не признават хелоуин-мелоуин и разни такива американски измишльотини. Днес там празнуват стародавния български празник Малка Договедица.

Жените стават по изгрев слънце и умиват лицата си с газ, мас и оцет. После събират от къщата всички тигани, гевгири и джезвета и си правят от тях огърлици. Най-младата невеста оплита от зелен сезал чорап за свекървата и го накисва в домашна нафта.

Момите вплитат в косите си арматурна мрежа и я фиксират с полиуретанова пяна. Когато пяната стегне, се отива до черквата и се изнася иконата на Свети Гъдул Балахурлийски. С иконата се обикаля три пъти касата на изипей. После се внася отново в черквата и се целува.

Преди залез се пие една чаена чаша топъл антифриз и се изрязват ноктите на петела.

След залез се палят стари автомобилни гуми, счупени пластмасови легени и пробити бидони и се гадае по дима. Ако отива нагоре – годината ще е гадна. Ако върви настрани – годината ще е още по-гадна."

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама