Използват кръвта на Том Ханкс за коронавирусна ваксина


Използват кръвта на Том Ханкс за коронавирусна ваксина
Снимка: Getty Images/Guliver

"Кръвта на Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън ще бъде използвана в изследвания за разработването на ваксина срещу коронавируса, тъй като "носят антителата", след като двамата преодоляха COVID-19.

Двамата бяха сред първите звезди, които се заразиха с коронавирус. Те бяха хоспитализирани в началото на март в Австралия, където 63-годишният актьор снимаше биографичен филм за Елвис Пресли.

След като двамата бяха напълно излекувани, им беше позволено да се върнат в дома си в Лос Анджелис.

След пристигането си обратно в САЩ, Том и Рита се записаха в медицинско проучване, за да установят дали тяхната кръв ще бъде полезна за учените, работещи по разработването на ваксина. Звездата от "Спасяването на редник Райън" разкри, че са одобрени за даряване на кръв, защото "носят антителата".

Том се надява по този начин да помогнат в борбата с коронавируса и се шегува, че ще е отговорен за създаването на "Ханксина" (производно от ваксина).

По-рано актьорът от "Форест Гъмп" разкри, че съпругата му Рита по-тежко е преминала през болестта и е бил загрижен за нейното здраве.

"Тя беше с много по-висока температура и имаше някои други симптоми. Загуби чувството си за вкус и мирис. Не получаваше абсолютно никаква радост от храната повече от три седмици. Беше толкова зле, че трябваше да пълзи по пода от леглото до съоръженията."

Уилсън от своя страна сподели, че хлорохинът, с който е лекувана, има тежки странични ефекти, сред които световъртеж и постоянни болки в мускулите.

"Постоянно ми се гадеше, имах световъртеж, не можех да ходя, усещах мускулите си твърде слаби. Мисля, че хората трябва да бъдат много внимателни с това лекарство. Всъщност не знаем дали е от полза в този случай", споделя Рита в предаването "Тази сутрин" по CBC.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама