Известни мъже с добри сърца


Известни мъже с добри сърца
Снимка: Getty Images

По-голямата част от известните актьори постоянно даряват част от доходите си за благотворителност. Някои спонсорират частни фондации, други лично създават благотворителни организации, но често това е част от PR-а на звездите със задължителното присъствие на куп журналисти. Те обаче са от полза и това е страхотно.

Сред най-известните актьори има и друга група помагащи и щедри хора. Те не се ограничават само с парични преводи със задължително позиране пред камерите. Тези хора често са въвлечени в решаване на чуждите проблеми някак спонтанно. Това не може да не предизвика възхищение.

Ето някои холивудски звезди, способни на благородни дела, за които никой не би разбрал, ако нямаше съвсем обикновени свидетели.

Киану Рийвс

Не е необичайно да чуете или прочетете, че Киану е един от най-добрите хора в Холивуд. Причините за това са много и повечето от тях са пряко свързани с личността на актьора, а не с професионалните му дейности.

Добрият характер, общителността, простотата и благородството - това е, което отличава Рийвс от по-голямата част от хората, разполагащи с неговите слава и богатство.

Може и да не знаете, но след заснемането на култовата трилогия "Матрицата" Киану се отказал от по-голямата част от хонорарите си в полза на снимачния екип от гримьори, дизайнери на костюми, художници и каскадьори и обикновени работници – те получили около 75 милиона долара от Рийвс. Отделно Киану благодарил специално на каскадьорите, подарявайки на всеки от тях чисто нов мотоциклет Harley-Davidson.

7 ЗВЕЗДИ, КОИТО СА ОСИНОВИЛИ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Том Ханкс

Друг известен добряк в Холивуд, за когото мнозина твърдят, че носи светлина и красота в света е Том Ханкс. Близки и колеги говорят за него като за най-скромния и добронамерен човек, който не може да подмине или обърне гръб на някого в беда, ако може да помогне с нещо.

В мрежата има много истории за това как Ханкс се е намесвал в живота на случайни непознати и им е помогнал много. Независимо дали става въпрос за банално селфи или за спиране на снимките, за да премине сватбена церемония, реакциите на Том са спонтанни и добронамерени.

Очевидец разказа как преди няколко години шофирал до съседен град. Времето рязко се влошило и започнала силна виелица. За зла участ точно в този момент спукал предна гума. Човекът бил принуден да излезе въпреки лошото време и да се опита да отстрани повредата. Внезапно зад него спряла малка черна кола и мъж на средна възраст без да се колебае му помогнал да смени гумата. И двамата шофьори били с почти измръзнали ръце, а когато решил да благодари на човека, който му е помогнал в студа, шофьорът на авариралата кола познал Том Ханкс, който отвърнал на благодарностите му с простичкото: "Няма проблем".

ЗВЕЗДИ, ЗА КОИТО НЕ СТЕ ПОДОЗИРАЛИ, ЧЕ ИМАТ БЛИЗНАК

Брад Пит

Един от най-известните актьори и световни секс символи в Холивуд редовно се включва в различни благотворителни инициативи. Уважението на колегите му е предизвикано от някои малко известни негови действия, които той изобщо не афишира и за които малцина изобщо научават.

Не е тайна, че глобалното блокиране заради пандемията засегна не само обикновените хора, но и артистите. И докато някои от тях се изкушиха предимно да се оплакват , то Брад реагира съвсем различно.

В разгара на пандемията той нае голям камион, закупи основни продукти и лично ги раздаде на хора, загубили препитанието си в един от бедните райони на Лос Анджелис, спазвайки всички санитарни норми. Месеци по късно някои негови колеги случайно разпознаха в носещия предпазна маска и облечен с джинси и карирана риза мъж звездата от "Интервю с вампир", "Легенди за страстта" и "Да срещнеш Джо Блек".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама