Кари Фишър получи посмъртно звезда на Алеята на славата


Кари Фишър получи посмъртно звезда на Алеята на славата
Снимка: Getty Images

Актрисата Кари Фишър, прочула се с ролята на принцеса Лея в култовата космическа сага "Междузвездни войни", беше почетена посмъртно със звезда на холивудската Алея на славата, съобщиха световните осведомителни агенции.

Звездата на Фишър, която почина на 60-годишна възраст през 2016 г., е 2754-ата на прочутата алея в Холивуд. На церемонията по откриването й присъстваха дъщерята на актрисата, Били Лурд, която прие оказаната чест от името на майка си, екранният брат на Кари Фишър, актьорът Марк Хамил, изиграл Люк Скайуокър в "Междузвездни войни", режисьорът Джей Джей Ейбрамс, президентката на "Лукасфилм" Катлийн Кенеди, дроиди и щурмоваци, и фенове, облечени като персонажи от космическата сага.

Церемонията по откриването на звездата на Кари Фишър на Алеята на славата се състоя на вчерашния неофициален Ден на "Междузвездни войни". Дългоочакваното събитие обаче беше засенчено от предшестващ го скандал между Били Лурд и брата и сестрите на майка й, които не бяха поканени да присъстват.

Говорейки на церемонията, Марк Хамил припомни, че се е запознал с екранната си сестра Кари Фишър, когато тя е била едва 19-годишна. "Тя изигра толкова важна роля в личния и професионалния ми живот, които са много по-пусти без нея", каза Хамил. "Тъжно е, че тя не е с нас днес - това щеше да е идеално, но тя не би искала да сме тъжни. Тя би искала да се забавляваме, да се смеем", допълни той.

Актьорът, изиграл Люк Скайуокър в "Междузвездни войни", получи звезда на холивудската Алея на славата през 2018 г. През 2003 г. честта беше оказана на Харисън Форд, който се превъплъти в образа на обичания контрабандист Хан Соло.

 

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама