Кийра Найтли: Без голи сцени пред мъже режисьори


Кийра Найтли: Без голи сцени пред мъже режисьори
Снимка: Getty Images/Guliver

Британската актриса Кийра Найтли обяви, че повече няма да бъде заснемана гола от мъже режисьори, съобщи "Би Би Си".

35-годишната звезда от "Гордост и предразсъдъци", "Анна Каренина", и "Карибски пирати" заяви, че нейното решение отчасти се дължи на нежеланието ѝ да пропагандира "мъжкия поглед" - във феминизма така се нарича образът на реалността от гледна точка на хетеросексуален мъж. "За мен няма абсолютно табу, но не и с мъж режисьор", каза тя в интервю за подкаста на Chanel Connects. "Отчасти това е гордост, а отчасти мъжки поглед."

От 2015 г., когато стана майка, Найтли включи в договорите си клауза да не се снима гола. Освен това, тя си запазва правото да не участва в сцени, ако ги смята за неприемливи за себе си.

Актрисата каза, че по принцип не е против секса във филмите, но това сега не е за нея. "Не съм готова да участвам в секс сцени, където всички са голи и стенат. Това не ме интересува. Понякога си казвам: Да, в този филм еротичната сцена ще бъде на мястото си и някой трябва да изглежда секси, но търсете други за това. Имам достатъчно високо мнение за себе си и тялото ми вече е родило два живота, така че просто не искам да заставам гола пред група мъже", категорична е тя.

Найтли добави, че във филми, в които говорят за женски опит и преживявания, тя би искала да участва, но с жена режисьор.

"Ако това е история за майчинството, за това колко необикновено е женското тяло и как изведнъж започвате да виждате себе си по съвсем различен начин, как се случват промени в тялото, които е трудно да си представите преди майчинството, тогава бих предпочела да изследвам всичко това с режисьор жена, която може да го разбере", каза още тя по време на участието си в подкаста на Chanel Connects.

Последният филм на Найтли - "Неправилно поведение", излезе миналата година и се разказва за феминистко движение през 1970 г. в Лондон, опитващо се да наруши конкурса за красота. По-рано актрисата заяви, че забранява на дъщеря си да гледа анимационни филми на "Дисни", в които жените са изобразени по начин, който тя не харесва.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама