Край: Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд


Край: Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд
Снимка: Getty Images

Съдебно жури по делото, в което бяха замесени холивудските звезди Джони Деп и Амбър Хърд, заключи, че актрисата е оклеветила бившата си половинка, като се е представила за жертва на домашно насилие, предадоха световните агенции. Журито обаче заключи, че Деп също е оклеветил бившата си съпруга чрез адвоката си.

Първо седемте членове на журито отговориха утвърдително на въпроса на съдията по делото дали заглавието и два пасажа от статия, публикувана от Хърд през 2018 г., съдържат думи, оклеветяващи Джони Деп. Съдът прецени, че актьорът трябва да получи 15 милиона долара за нанесени вреди.

После обаче седмината членове на журито прецениха, че адвокатът на Деп - Адам Уолдман, е оклеветил Хърд, като е нарекъл "скалъпени" нейните твърдения за сексуално насилие от страна на Деп срещу нея. В резултат на тази преценка на съдебното жури съдът прецени, че Хърд трябва да получи обезщетение за нанесени морални вреди в размер на 2 милиона долара.

КОЯ Е АМБЪР ХЪРД ПРЕДИ БРАКА С ДЕП

Процесът беше силно медиатизиран и по време на него двете бивши половинки извадиха наяве интимни детайли от семейния си живот.

Деп бе поискал да му бъдат изплатени 50 милиона долара за оклеветяване. Той обвини Хърд заради нейна статия във в. "Вашингтон пост", в която тя твърди, че е била жертва на домашно насилие и обвинява именно Деп за това. Деп твърди, че заради тази публикация са му били отказани няколко големи роли. Той също обвини жена си в домашно насилие. В резултат на това Хърд подаде насрещен иск срещу Деп и поиска обезщетение в размер на 100 милиона долара.

След оповестяване на съдебното решение Амбър Хърд каза, че е съсипана и не може да изрази колко дълбоко е разочарована от него.

"Съсипана съм от това, че представените доказателства не бяха достатъчни, за да се противопоставят на доста по-големите власт, влияние и превъзходство на моя бивш съпруг", заяви Хърд.

"Още повече съм разочарована от това какво означава присъдата за останалите жени. Това е удар за тях. Това поставя под въпрос идеята, че насилието към жените трябва да бъде взимано на сериозно", допълни тя.

От своя страна Джони Деп заяви, че съдебното жури му е върнало живота.

"След шест години съдебното жури ме върна към живота. Аз съм наистина трогнат", подчерта той.

"От самото начало целта на завеждането на това дело беше да се разкрие истината, независимо от резултата", допълни актьорът.

ВИЖТЕ ТУК ДЖОНИ ДЕП ПРЕДИ ГОЛЯМАТА СЛАВА

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама