Крал Чарлз III се обърна към нацията за първи път


Крал Чарлз III се обърна към нацията за първи път
Снимка: Getty Images

"Днес ви говоря с чувство на дълбока скръб. През целия си живот Нейно Величество кралицата - моята любима майка - беше вдъхновение и пример за мен и за цялото ми семейство. Ние й дължим най-искрения дълг, който всяко семейство може да има към своята майка; за нейната любов, привързаност, напътствия, разбиране и пример." Така започна речта си крал Чарлз III.

Той обеща да служи до края на живота си по същият начин, като покойната му майка.

"През 1947 г., на 21-ия си рожден ден, тя обеща на Британската общност да посвети живота си, независимо дали е кратък или дълъг, в служба на народите. Това беше нещо повече от обещание: това беше дълбок личен ангажимент, който определя целия ѝ живот. Тя се жертва в името на дълга."

Новият крал продължи, като разказа за непоколебимостта на Елизабет в турболентното време на нейното управление и принципите на покойната кралица.

"Както самата кралица постъпваше с непоколебима преданост, така и аз сега тържествено се заклевам през оставащото време, което Бог ми даде, да отстоявам конституционните принципи, които са в основата на нашата нация.“

"Където и да живеете в Обединеното кралство или в кралствата и териториите по света и какъвто и да е вашият произход или убеждения, аз ще се постарая да ви служа с лоялност, уважение и любов, както съм го правил през целия си живот."

Чарлз изрази съжаление, че заради новите му отговорности няма да може да отделя толкова време на благотворителните организации, които винаги са го вълнували. Но е сигурен, че тази работа ще продължи от други хора.

"Това е време на промяна и за моето семейство. Разчитам на любящата помощ на моята скъпа съпруга Камила. Знам, че тя ще се справи с изискванията на новата си роля- кралица-консорт с непоколебима си преданост към дълга."

Синът му принц Уилям наследява титлите херцог на Корнуол и поема отговорностите за херцогство Корнуол, които наследява от Чарлз.

"Искам също така да изразя любовта си към Хари и Меган, които продължават да градят живота си в чужбина. След малко повече от седмица ще се съберем като нация, като Британска общност и дори като глобална общност, за да погребем любимата ми майка. Нека ангелите да те възпеят до твоя покой."

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама