Лейди Гага: Не задържайте болката в себе си


Лейди Гага: Не задържайте болката в себе си
Снимка: Getty Images/Guliver

Лейди Гага изненадващо се изповяда как е изживяла изнасилването си преди десетина години, когато е била 19-годишна.

Откровенията на певицата прозвучаха при представянето на документалния филм "The Hunting Ground" за насилието в детските лагери.

За пръв път изпълнителката спомена за този случай преди година в шоуто на Хауард Стърн. Тогава тя каза, че изнасилвачът е известен музикален продуцент, който е бил 20 години по-възрастен от нея. Но сега лейди Гага сподели какво е чувствала през години след този личен трус.

"Не бях казвала за това никому в продължение на седем години. Не знаех дори какво да мисля за това. Не знаех как да го приема", сподели тя.

По думите й случаят изцяло я променил. Дълги години тя обвинявала себе си за случилото се:"„Мислих, че аз съм виновна за станалото – заради това как бях облечена, заради това, че аз изобщо обичам да провокирам. Мислех, че самата аз предизвиках подобна реакция. Мислех, че вината е моя".

Но с времето тя осъзнала, че за изнасилването е виновен единственото насилникът.

В същото време Лейди Гага се надява, че историята й ще може да помогне на онези хора, които са преживяли подобно нещо.

"На концертите аз виждам пред себе си много прекрасни млади лица. И знам, че много от тези хора таят в себе си ужасни тайни. Но не задържайте болката в себе си. Позволете й да изпадне от вас, като презряла ябълка. Просто се отърсете от този боклук. Да се отърсим от него заедно", изтъкна поп звездата.

Тя впрочем никога не назова името на насилника. По-рано бе изказано предположението, че той е продуцентът Лукаш Себастиян Готуълд, известен в шоу бизнеса с псевдонима Доктор Люк. В досието му вече има едно обвинение – през октомври 2014 година певицата Кеш го обвини в сексуални посегателства и принуждаване към наркотици. Но представители на лейди Гага отхвърлиха информацията, без обаче да уточнят кой е бил нейният насилник. Самата певица бе споделила, че не иска да привлича общественото внимание към него, но и също, че не иска творчеството й да бъде възприемано през призмата на старата травма.

Междувременно на церемонията Women In Music журнала Billboard певицата произнесе реч, чийто акцент бе неравноправното положение на жените. Тя смята, че в музикалния бизнес на една жена й е много по-трудно да постигне успех, отколкото на силния пол.

"Искам да кажа, че да бъдеш жена в музикалната индустрия понякога е много трудно. Това е като дяволски клуб за момчета, в който просто не може да попаднем", заяви звездата от сцената и продължи: "Аз се стараех дълго време. Аз просто исках музикантите да ме възприемат сериозно, а моят интелект в този бизнес да означава повече от моето тяло“.

В речта си тя обясни още защо жените са толкова важни за света на музиката: "Жените внасят в музиката уникална и особена мъдрост. Това е перспектива, която друг човек не може да даде, защото именно ние носим живота. Ние преминаваме през неща, през които другите не преминават. Но това, което е по-важно, е че ние сме равни“, посочи поп изпълнителката.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама