Мадона: В шоубизнеса може да сте красива, но не и умна


Мадона: В шоубизнеса може да сте красива, но не и умна
Снимка: Getty Images/Guliver

Мадона сподели, че през цялата си кариера в музикалния бизнес е била жертва на "очевиден сексизъм, женомразство, постоянен тормоз и безмилостни злоупотреби".

Това изказване направи тя по време на наградите на "Билборд“ за жени в музиката, които се проведоха този петък в Ню Йорк. Звездата спечели отличието Жена на годината и изнесе пламенна реч за предизвикателствата, пред които е била изправяна по пътя към успеха си.

"Стоя пред вас като изтривалка. О, исках да кажа като жена в шоубизнеса. Благодаря ви, че признахте способността ми да продължа кариерата си 34 години въпреки очевиден сексизъм, женомразство, постоянен тормоз и безмилостни злоупотреби“, каза тя при получаването на отличието.

"Ако сте момиче трябва да спазвате правилата на играта. Позволено ви е да бъдете красива, сладка и секси. Но не се правете на много умна. Не може да имате мнение, изобщо не може да става въпрос затова при настоящото статукво", каза тя.

В речта си поп-иконака, която в момента е на 58 години, призна, че е щастлива все още да е на сцената, когато толкова много звезди вече не са сред живите.

"Майкъл го няма. Тупак го няма. Принс го няма. Уитни я няма. Ейми Уайнхаус я няма. Дейвид Бауи го няма. Но аз все още се държа“, допълни певицата.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама
Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама