Майката на Бар Рафаели отива в затвора за укриване на данъци


Майката на Бар Рафаели отива в затвора за укриване на данъци
Снимка: Getty Images/Guliver

Супермоделът Бар Рафаели подписа изгодно споразумение в рамките на заведения срещу нея процес за укриване на данъци, съобщи Ел Би Си Нюз.

Според сделката Рефаели ще положи 9 месеца общественополезен труд, а майка ѝ Зипи ще бъде изпратена в затвора за 16 месеца. Освен това двете са осъдени да платят глоба в размер на 790 000 британски лири.

Случаят с укриването на данъци е заради местожителството на Рефаели в началото на това десетилетие, когато тя обикаляше света като един от най-търсените модели.

Израелският данъчен закон определя пребиваването предимно върху това дали лицето е прекарало по-голямата част от календарната година в страната. Рефаели твърди, че не е била там и следователно не е трябвало да декларира придобитите си доходи през определени години. Но прокурорите отхвърлиха искането ѝ и я обвиниха в предоставяне на невярна данъчна информация. Например в обвинителния акт на Рефаели се казва, че е спечелила около 5,69 милиона паунда за периода 2009-2012 г., докато е пребивавала в чужбина, за да избегне плащането на данъци върху доходите си.

В предишни обжалвания израелски съд постанови, че отношенията на Рафаели с Леонардо ди Каприо, с когото имаше дългогодишна връзка, не са квалифицирани като "семейни" и следователно тя не може да се осланя на американското му местожителство, за да избегне плащането на дължими данъци.

Адвокатите на Рафаели заявиха, че сделката за признаване на вината доказва, че не е избегнала умишлено плащането на данъци.

"В съответния период Бар е била в началото на 20-те си години, работила е като международен модел и не се е занимавала с финансови въпроси. Днес тя поема отговорност за допуснатите грешки", казват те в изявление.

Майката на Рефаели, която също е и неин агент, беше обвинена в недеклариране на доходи, избягване на плащане на данъци и подпомагане на друго лице да избегне данъчни плащания. В обвинителния акт се казва, че е подписвала договори за наем на дъщеря си под имената на други членове на семейството, за да прикрие действителния статут на пребиваване на Рефаели и не е декларирала собствените си доходи като агент на дъщеря си.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама