Mалко известни факти за голямата Мерил Стрийп


Mалко известни факти за голямата Мерил Стрийп
Снимка: Getty Images

Мерил Стрийп със сигурност е уникално талантлива актриса - малцина могат да се справят толкова добре с драма, комедия и мюзикъл. Без съмнение тя със сигурност е една от най-великите актриси на нашето време. Мерил не случайно е определяна като най-добрата актриса на своето поколение, което не е изненадващо с оглед на всичко, което е направила.

Ето някои малко известни факти за нея.

Първо, Мерил Стрийп не е истинското ѝ име Актрисата е родена на 22 юни 1949 г. като Мери Луиз Стрийп. Мерил е прякор, даден на актрисата от баща ѝ. В "Шоуто на Греъм Нортън" Стрийп обяснява, че е кръстена Мери в чест на майка си и баба си, а Луиз - на най-добрата приятелка на майка си.

Въпреки че Мерил обича да играе като млада, тя не се заема сериозно с актьорството до момента, в който получава роля в пиесата "Мис Джули", докато учи във Васар Колидж. След дипломирането си през 1971 г. тя получава магистърска степен по изящни изкуства от Йейлската театрална школа.

Когато Мерил е на 23 години, тя проспива изпит по право. По това време тя обмисля да стане адвокат по въпросите на околната среда. Майкъл Шулман пише за нея в "Ню Йоркър" през 2016 г. Очевидно тя е решила, че проспиването на изпита е знак, че не е предназначена за правото, и вместо това е решила да се придържа към актьорството.

Според "Би Би Си" и други новинарски източници през 2018 г. Мерил Стрийп е подала заявка за търговска марка на името си. По този начин Стрийп получава изключителни права върху името си в развлекателната индустрия и се присъединява към редиците на други артисти, патентовали имената си като Шон Конъри и семейство Дейвид и Виктория Бекъм.

Мерил играе в театралната постановка "The Cheery Orchard", която Де Ниро случайно гледа. Робърт е толкова впечатлен от таланта на Мерил, че ѝ предлага да изиграе приятелката му във филма "Ловецът на елени" (1978). Филмът е много успешен и печели на Стрийп голяма популярност, както и номинация за "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля.

Мерил има репутацията на перфекционист, който дава всичко от себе си за ролите си. Преди да започнат снимките на "Изборът на Софи", Мерил прекарва седмици в изучаване на полски език по няколко часа всеки ден. Продуцентите са шокирани, че тя не само говори свободно полски по време на снимките, но и може да говори полски с немски акцент.

Стрийп е получила впечатляващите 21 номинации за "Оскар" и три спечелени статуетки, както и 32 номинации за "Златен глобус" и общо девет спечелени награди. Тя има повече номинации за "Оскар" от всяка друга актриса в историята.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама