Мартин Скорсезе и продуцентската му компания отиват на съд


Мартин Скорсезе и продуцентската му компания отиват на съд
Снимка: Getty Images/Guliver

Срещу Мартин Скорсезе и неговата продуцентска компания Sikelia Productions Inc. е заведено дело, пише Bloomberg.

Ищецът е компанията Op-Fortitude Ltd. Тя е специално създадена, за да продуцира филм за "Операция Фортитюд" - вражеска операция за дезинформация, проведена от съюзниците по време на Втората световна война.

Op-Fortitude Ltd твърдят, че през януари 2022 г. Скорсезе и Sikelia Productions Inc. Са се съгласили да им помогнат да съберат звезден актьорски състав в замяна на аванс от 500 000 долара и 500 000 долара, които ще им бъдат платени по-късно.

Брад Пит пусна джин, вдъхновен от френската ривиера

"През 15-те месеца от подписването на споразумението Скорсезе не е направил нищо, за да улесни производството на филма, и не е отговорил на опитите на Op-Fortitude да се свърже с него", цитира Bloomberg исковата молба, подадена във Върховния съд на Лос Анджелис.

Op-Fortitude Ltd. иска обезщетение от поне 500 000 долара, съдебни разноски и допълнителни глоби. От фирмата заявиха, че представителите на легендарния режисьор са протакали, убеждавайки ги да не прекратяват договора и твърдейки, че Скорсезе продължава да иска да участва в производството на филма.

През март компанията изпраща писмо за прекратяване на договора и възстановяване на парите.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама