Мелания Тръмп се издъни с избора си на тоалет (снимки)


Мелания Тръмп се издъни с избора си на тоалет (снимки)
Снимка: Getty Images/Guliver

Когато първата дама на САЩ Мелания Тръмп се срещна със задържани деца на мигранти на границата с Тексас, тя попита със състрадателен тон: "Как мога да помогна тези деца да се срещнат с техните семейства възможно най-бързо?".

По-рано през деня, обаче, облеклото на първата дама изпрати друго послание. Докато се качваше на самолета от Вашингтон до Тексас, тя бе фотографирана да носи яке на "Zara" с надпис: "Наистина не ми пука, а на теб?".

Това предизвика недоумение сред мнозина, а изборът й за облекло бе осъден като крайно неуместен. 

Според говорителката на първата дама Стефани Гришам "това е просто яке и няма никакво скрито послание": "След днешната важна визита в Тексас, надявам се, че медиите няма да изберат да се съсредоточат върху гардероба на първата дама", заяви тя.

Снимки: Getty Images/Guliver

По-късно в Twitter президентът на САЩ Доналд Тръм защити съпругата си, като посочи, че надписът на якето на гърба на Мелания показва отношението ѝ към медиите, разпространяващи фалшиви новини.

Припомняме, че през последните шест седмици на американо-мексиканската граница около 2300 деца са били разделени от майките и бащите си - нелегални мигранти, опитващи се да се прехвърлят в САЩ. Задържането на самите бежанци е част от новата, по-твърда политика на президента Доналд Тръмп спрямо миграцията. И в Америка, и по света обаче недоумяват защо децата - често още бебета - се отделят от родителите им.

След множеството критики президентът Тръмп подписа указ, с който се слага край на практиката на разделяне на семейства на мигранти, които са пресекли незаконно границата с Мексико. Остава отворен обаче въпросът какво ще се случи с вече отделените 2300 деца.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама