Мелинда Гейтс подготвяла развода си от 2019


Мелинда Гейтс подготвяла развода си от 2019
Снимка: Getty Images/Guliver

Мелинда, съпругата на Бил Гейтс, е започнала подготовката за развода си още през 2019 г., пише "Уол Стрийт Джърнъл", позовавайки се на добре запознати източници и документи.

Според тях г-жа Гейтс е обсъждала въпроса за развода с адвокати поне от 2019 г., като се свързва с няколко адвокатски кантори наведнъж.

Според вестника двойката не е посочила причината за развода, но източници твърдят, че г-жа Гейтс, наред с други неща, е била притеснена от контактите на съпруга си с покойния банкер Джефри Епщайн, който беше обвинен в трафик на непълнолетни с цел сексуална експлоатация.

Г-жа Гейтс многократно се е консултирала с адвокати през октомври 2019 г., след като в медиите се появяват съобщения за срещите на Гейтс с Епщайн, следва от документите, които изданието е получило. Както отбелязва вестникът, говорител на Гейтс каза още през 2019 г., че основателят на Microsoft е обсъждал благотворителността с Епщайн, но съжалява за тези срещи и ги смята за грешка.

Бил и Мелинда Гейтс искали да обявят развода си през март, но техните адвокати ги посъветвали да не го правят, преди да бъде постигнато споразумение за развод, пише TMZ.

Тя е очаквала, че официалното съобщение за развода ще предизвика огромно медийно внимание, така че, за да избегне това, заминала за изолирания остров Каливини в Карибите, който е наела за 132 000 долара на ден. Трите им деца са заминали с нея, както и няколко други неназовани лица. Бил Гейтс не е присъствал на това пътуване, тъй като семейството му е "много ядосано", според американските медии, но причините за това не са известни.

От развода Мелинда ще получи 1,8 милиарда долара в ценни книжа. Съпругата на основателя на Microsoft ще се сдобие с акции на Канадската национална железопътна компания за 1,5 милиарда долара и дял в най-голямата компания за продажба на автомобили в САЩ, Autonation, на стойност 300 милиона долара. Това се посочва в доклади на Американската комисия по ценни книжа и борси.

"Форбс" оценява състоянието на Бил Гейтс на 124 милиарда долара. Бизнесменът притежава част от активите чрез фонд Cascade Investments, който прехвърля само малък дял от акциите на Мелинда. Като цяло фондът разполага с ценни книжа на стойност 50 милиарда долара. Разделянето на собствеността все още не е приключило.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама